Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand Birkenes

Rundt Flakk

  • Birkenesparken, Birkenes
  • +47 37281500
  •  /  km From You
Overview

Rundt Flakk har en ny trasé - elvestien.

Denne turstien er en løype som innbyggerne i Birkenes har brukt i mange år. Løypa går delvis i lysløypa og delvis på vei og skogssti.

Løypebeskrivelse - løypa starter i Birkenesparken, følger lysløypa forbi skiskytterstadion, tar av til høyre over Teinefossbrua og videre langs veien til Flakkebrua. Stien går så i et naturskjønt område langs Tovdalselva ut mot naturområdet Fiane ved Flakksvann. Derfra kan man følge veien til sentrum eller returnere via lysløypa til Birkenesparken.

Elvestien - istedenfor å gå over bruene, anbefales det å bruke den nye stien langs østsiden av elva mellom bruene. Stien og området ved Flakkebrua er en de av Tovdalselva friluftsområde ("Elveplassen") med gapahuk, sandvolleyballbane samt toalett. Det planlegges også en universelt utformet fiskeplass.

Lokalhistorie - Teinesfossen er en flott naturopplevelse. Sommertid er det en populær badeplass, spesielt for ungdom. Mange kunstnere har latt seg inspirere av den flotte fossen og laksen er nå på vei tilbake! På slutten av 1800-tallet var det planlagt tresliperi ved fossen, men dette ble avverget pga rettighetskrangel. Tresliperiet ble isteden lagt til Kalvild ved Lillesand.

Flakkebrua ble opprinnelig bygd i 1912. Legg merke til de flotte murene. Fiane/Flakksvann har tydelige spor etter tømmerfløting som var vanlig opp til 1960-årene. Når du står ytterst på Flakkeholmen og ser østover , kan du se noen svære steinhauger. De er rester etter bomhus. Fiane var tidligere brukt som dyrskuplass.

Fiske- og badeplasser - det er flere fine fiske- og badeplasser langs elva.

Fakta:

Lengde - 4,7 km.
Tid - 1 t
Parkering - Birkenesparken
Terreng - meget lett terreng. Kan også gåes med barnevogn.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad