Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand Lillesand

Saltholmen Fyr

  • +47 97534822
  •  /  km From You
Overview

Fyret-stasjonen består av fyrvokterbolig med vaktstue og tårn, samt uthus og sjøbu.

En gang - tidlig på 1800-tallet - ble holmene benyttet av bl.a. Hans Nielsen Hauge - til utvinning av havsalt. Fyrvesenet oppførte bygningene på Saltholmen i 1881-82 etter kongelig resolusjon av 18. januar 1881.

Fyret-stasjonen består av fyrvokterbolig med vaktstue og tårn, samt uthus og sjøbu. Fyret ble tent 11/11 i 1882 - med lyshøyde 14 meter over havet. Det var bemannet fram til 11. juni 1952 da det ble automatisert og Lillesand Seilforening var så heldig å få kjøpe fyrstasjonen. I alt var det fem fyrvokterere i tjeneste på Saltholmen fyr.

Seilforeningen leier ut stedet i sommerhalvåret utenom skoleferien, og benytter for øvrig fyret til sosiale sammenkomster, til turer for jolle-seilerne og de fleste seilasene for tur- og havseilerne starter fra Saltholmen.

I vår- og høstsesongen er det mulig å leie vakre Saltholmen Fyr på helge- og ukebasis. Vårsesong: fra april og frem til skoleslutt / høstsesong: fra skolestart til midten av oktober.

Sommersesong er i skoleferien.
I sommerperioden er fyret åpent for dagsbesøkende og overnattingsgjester. Driften i denne tiden vil være basert på turistforeningens prinsipper for selvbetjente hytter. Sovepose, mat og drikke medbringes. I dette tidsrommet vil fyret være bemannet av ansvarlig vertskap 24 timer i døgnet.

Døgnpris overnatting: Voksne fra 16 år og oppover kr 200. Barn mellom 4 og 15 år kr 100.

Overnatting med båt: Kr 100 pr døgn.

Lillesand Seilforening eier bygningsmassen og Staten ved Kystverket eier holmen.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad