Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac11bc539df76cdbfe36b
name: plugins_common_social_share (widget)
Vennesla
TripAdvisor rating of 4.5

55

Setesdalsbanen museumsjernbane

Bestill

Smalsporet museumsjernbane (1067 mm) med over 100 år gamle damplokomotiver og vogner i drift i Vennesla utenfor Kristiansand.

Det gløder i kull og bobler i kokende vann når det tuter i fløyta på de gamle damplokomotivene. Med ærverdige stasjonsbygninger, stilfulle vogner i teak, hundre år gamle lokomotiver og lukten av brennende kull kan du være med på en unik reise gjennom et lite stykke Norge.

Billetter til Setesdalsbanen kjøper du her: setesdalsbanen.blett.no.

Setesdalsbanen er en smalsporet (1 067 mm) museumsjernbane som går på den 8 kilometer lange strekningen mellom Grovane stasjon og Røyknes stasjon i Vennesla. Langs strekningen er det muligheter for bading, fiske, sykling og friluftsliv.

Banen ble åpnet i 1896 mellom Kristiansand og Byglandsfjord. Bare 2 år etter nedleggelsen i 1962 åpnet Norges første museumsjernbane. Siden da har du kunnet oppleve et levende museum, med over 100 år gamle damplokomotiver, stilfulle trevogner, ærverdige stasjonsbygninger og lukten av kull.

Setesdalsbanen har sesong for togkjøring fra juni til september. Det tilbys både ordinære togavganger og chartertog for grupper.

Rutetider og prisoversikt for Setesdalsbanen: vestagdermuseet.no/setesdalsbanen. Billeter: setesdalsbanen.blett.no.

Veibeskrivelse fra Kristiansand til Grovane Stasjon: Følg RV-9 til Mosby, RV-405 videre til Vennesla og Grovane Stasjon. Setesdalsbanen ligger ca. 21 km fra Kristiansand sentrum.

Kilde: Visit Kristiansand

0

Setesdalsbanen museumsjernbane

Bestill

Sider du nylig har besøkt