Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Kristiansand Birkenes

Slågedalsbrua

  • Birkenesparken, Birkenes
  • 37 28 15 00
  •  /  km From You
Overview

Tovdalselva er ei naturperle og renner gjennom Birkeland. Elva var i tidligere tider ei av Norges beste lakseelver. Den er nå kalket og laksen er på vei tilbake. - Idylliske Slågedalen med sine gårder ligger langs elva like nord for Birkeland sentrum.  Slågedalsbrua er ei nyrestaurert bru og det er en spennende opplevelse å gå over.

Løypebeskrivelse - man kan gå fra Birkeland sentrum, langs riksveien mot Herefoss forbi Årdalen. Herfra går det merket løype ned til venstre mot elva til brua. Stien fortsetter på den andre sida og går ut på Mosfjellveien og tilbake til Birkeland sentrum. Hvis man ønsker en tur i skogsterreng kan det anbefales å gå fra Nordåsveien 52 og følge stien mot Spelefjell og Årdalsåsen. Derfra går det avstikker til Slågedalsbrua. Man kan også starte turen ved å gå veien opp bak Birkeland Trykkeri og følge skilt til brua.

Lokalhistorie - Slågedalsbrua var opprinnelig en taubane med ei korv som ble trukket over elva. Siden ble den ombygd til hengebru og ble brukt i mange år fram mot 1970. Da ble brua stengt. En dugnadsgjeng har restaurert brua og den kunne gjenåpnes i august 2005. Langs Mosfjellveien på vestsiden av elva kan det anbefales å ta en tur innom gapahuken Tellefsbu, som ligger nede ved elva. Dere bør absolutt gå ned til den flotte fløtermuren like ovenfor Teinefossen og også stoppe opp ved murene etter det gamle Teinefosshuset. På vestisiden av Teinefossen var det i en periode to sager.

Fiskeplasser/badeplasser - det er flere fine bade- og  fiskeplasser langs elva.

Hvordan komme dit - man kan starte fra Birkeland sentrum eller fra Nordåsveien 52. Man kan også kjøre bil til Årdalen og parkere ved den gamle riksveien.

Fakta:
Lengde - 6 km.
Tid - 1,5 t
Parkering - Birkenesparken eller på den gamle riksveg like nord for Årdalen
Terreng - løypa går delvis på skogssti og langs vei.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad