Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Kristiansand Birkenes

Tvitjennknatten

  • Toppdalsheia, Birkenes
  • 37 28 15 00
  •  /  km From You
Overview

Storemyrsknuten er et unikt utsiktspunkt i Vegusdal og på toppen har man flott utsikt i alle retninger.

Toplandsheia er en del av Øynaheia og er et stort utfartssted vinterstid. Da vrimler det av både store og små skiløpere som koser seg i de flotte løypene. Det er imidlertid fint terreng å gå tur i også utenom skisesongen. Det er bygget flere nye fritidshytter på Toplandsheia de siste årene og det er meget gode parkeringsmuligheter.

Tvitjennknatten er et flott utsiktspunkt på Toplandsheia. Fra toppen skuer man sydover mot Rislåknuten. I øst ser man Store Torungen fyr som ligger like utenfor Arendal. Nelaugsmasta ligger nordøst og i nord ser man Himmelsyna.

Lokalhistorie - området er mye brukt vinterstid og Toplandsheia/Øynaheia er kjent for sine flotte oppkjørte  skiløyper. Det ligger flere gamle utmarksløer i området. Løypa går også innom andre utsiktspunkt som Sandtjernknatten (357 moh). Man passerer ei oppkomskilde, og går forbi murene etter en gammel husmannsplass.

Løypebeskrivelse - Løypa går i lett terreng og starter på parkeringsplassen på Toplandsheia. Løypa går delvis på vei, i  skog og på fjell. Ned fra toppen går løypa på fjellene, forbi Klovetjenn og følger skiløypetraseen tilbake til utgangspunktet.

PS! Det finnes eget opplevelseskart over Øynaheia. Selges på  servicetorvet i kommunen samt turistkontor.

Hvordan komme dit - Fra Birkeland kjører man nordover mot Herefoss ca 17 km og tar til høyre ved skiltet merket skiløyper Toplandsheia. Veien følges helt opp til parkeingsplassen. Bomveg – kr. 30 for dagsparkering.

Fakta:
Lengde - ca. 3 km.
Tid - 1-2 t
Parkering - Parkeringsplass på Toplandsheia
OBS! Bomvei - kr. 30,- for dagsparkering.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad