Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Knaben Skisenter southern Norway Knaben Skisenter southern Norway
Knaben Skisenter southern Norway.
Photo: Jan Kåre Rafoss
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Kvinesdal er stedet for deg som liker vintersport

Alpint, langrenn og skøyter, for nybegynnere og mer erfarne. Kvinesdal byr på masse muligheter for deg som liker vintersport. Kommunen strekker seg helt fra havet og til fjell på 600 meter. 

Knaben er en gammel gruveby som ble lagt ned i 1973. Like ved ligger Knaben Alpinsenter. Anlegget har tre bakker på mellom 900 og 1100 meter. Det er også en liten barnebakke.

Knaben ski- og aktivitetssenter.
Photo: Jan Kåre Rafoss

I den koselige varmestua kan du få kjøpt pølser, pommes frites, vafler og varm drikke. Det er også skiutstyr til leie. Du kan sette bilen på en stor parkeringsplass. Skianlegget er åpent lørdager og søndager fra kl. 11.00-16.00.  Det er utvidede åpningstider i romjula, vinter- og påskeferie. 

Skianlegget er knyttet opp mot langrennsløypene på Knaben, nærmere bestemt Husmorløypa. Det er over 40 kilometer med langrennsløyper, og det er noe for alle nivåer og alderstrinn. Området «Sanden» er meget populært, og det blir kjørt opp langrennsløyper straks det kommer litt snø. Parker gjerne ved Knaben landhandel.

Skøyting på isbane

Det er skøytebane ved stadion I Kvinesdal, kort vei fra sentrum. Kvinesdal idrettslag har ansvar for vedlikehold. Vanligvis åpen I tidsrommet fra desember til mars. Daglig åpent fra kl 12.00 til 21.00. Ta med eget utstyr.

Cross country skiing Knaben southern Norway

Langrenn på Knaben

Cross country skiing Knaben southern Norway.
Photo: Knaben Leieskole

Langrenn

Kvinesdal er omringet av fjell, og det er mulighet for å gå langrenn mange steder. De mest populære områdene med oppkjørt løype er Utsikten Golf, Årlia (lysløype), Krågeland og Knaben. Det er god parkering alle steder. Knaben er mest snøsikkert. 

Et annet vakkert og populært turområde er høyfjellet på Haddelandsheia, mellom Fjotland og Eiken. Spør gjerne om kart på Kvinesdal rådhus, Kvinesdal foto, Utsikten hotell og Knaben landhandel.

Utsikten Golf

I vintermånedene er golfparken i Kvinesdal stengt, men området har en flott langrennsløype. Er det nok snø kan man gå på ski fra The Bølgen & Moi Hotel Utsikten til golfområdet. The Bølgen & Moi Hotel Utsikten tilbyr førsteklasses overnatting med panoramautsikt over fjorden og dalen i Kvinesdal. 

Cross country skiing Knaben southern Norway

Prøv kreftene i de 40 kilometer lange løypene på Knaben.

Cross country skiing Knaben southern Norway.
Photo: Knaben Leieskole
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad