Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac056f7d87a7717a649d0
name: plugins_common_social_share (widget)

Lindesnes

Hatholmen Fyr

Book
Hatholmen fyr

Hatholmen Fyrstasjon ble opprettet i 1867, men fyret ble autmatisert i 1975. Fyret ligger i Mandals fineste skjærgård, midt i innseilingen til Mandal by.

Hatholmen Fyrstasjon hadde bemannet drift fra 1867 til 1975. Fyret er fredet og ligger på den lille øya Indre Hatholmen. Det er et ledefyr for innseilingen til Mandal. Fredningen omfatter fyrvokterboligen med fyrlykt, uthus, hønsehus, maskinhus for wiretrekk og naust.

Mandal Kystlag tilbyr overnatting i fyrboligen om sommeren, og det er fint å ankre opp inne i sundet. Det er laget til ei fin brygge med benker, bord og grill nedenfor fyrboligen.

Det er vertskap på fyret i uke 25-32. Vertskapet tar deg imot og organiserer overnattingen på fyret.

Det er totalt 16 sengeplasser. I fyrvokterboligen er det kjøkken med dekketøy m.m. Det er enkel standard på overnattingen, og du må ta med eget sengetøy/sovepose. Det er utedo, og det er ikke dusjmuligheter, men vann må varmes. - 2 stk kjøleskap som går på gass. Solcelle som eneste strømkilde. Det er viktig at du tar med det du trenger av mat og drikke for oppholdet da det ikke er mulighet for å få kjøpt noe på stedet.

Naust/sjøbu kan leies til fest, bursdag, selskaper etc..

Fyret ligger bratt til, og terrenget er noe ulendt.

I dag vedlikeholdes fyret av Mandal Kystlag. Kystlaget arrangerer flere aktiviteter om sommeren - bl.a. konserter og sosialt samvær.

Last updated: 01/05/2024

Source: Visit Lindesnes

Hatholmen Fyr

Book

Sider du nylig har besøkt