Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac056f7d87a7717a649d0
name: plugins_common_social_share (widget)

Lindesnes

TripAdvisor rating of 4.5

3

Lindesnes Bygdemuseum

Lindesnes Bygdemuseum ligger i Kulturtorvet på Vigeland.

Lindesnes Bygdemuseum ligger i Kulturtorvet på Vigeland.

Det åpne museumsmagasinet ligger i kjelleren, hvor det meste av samlingens ca. 2100 gjenstander befinner seg.

Mange av gjenstandene har i flere år ligget lagret på forskjellige steder i kommunen, men fra 2009 er hele samlingen å se i flotte lokaler i Kulturtorvet.

Samlingen inneholder blant annet en god del tekstiler fra distriktet, fra siste halvdel av 1800-tallet.

Lindesnestradisjonen er et begrep i treskjærermiljøet i Norge og museet har en del verdifulle treskjærerarbeider og verktøy fra miljøet rundt Herstøl, den gamle husmannsplassen hvor Tarald og sønnen Elias Louen bodde og virket.

Ellers finnes en god del gamle gårdsredskaper, snekkerverktøy, skomakerutstyr, litt fra kysttradisjonen i kommunen, samt en god del andre gjenstander med tilknytning til livet i kommunen i eldre tid.

Den unike knivsamlingen og tekstilsamlingen fra siste halvdel av 1800-tallet er det vel verdt å få med seg når du besøker museet.

Museet disponerer også en samling av gamle fotografier fra kommunen. En stor del er samlet inn i regi av Ungdomsforeninga i Lindesnes. I tillegg er denne fotosamlinga supplert med mange andre lånte foto, slik at dagens samling består av over 11000 digitaliserte foto med tilknytning til kommunen.

Last updated: 04/03/2023

Source: Visit Lindesnes

Lindesnes Bygdemuseum

Sider du nylig har besøkt