Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder LINDESNES

På sykkel langs Mandalselva

  • Havnegata 2, Lindesnes
  • +47 38278300
  •  /  km From You
Overview

Opplev den vakre Mandalen og Mandalselva fra sykkelsetet! Turen følger den gamle Dalevegen på vestsiden av elva.

Veien er bevart tilnærmet slik som den var da den ble bygget for hånd i 1860-årene, med store stabbesteiner som fendere.

Turen går fra Mandal sentrum til Øyslebø i Marnardal, og er ca. 36 km tur/retur. Terrenget er lett, du sykler i hovedsak i flatt terreng med litt svak stigning. Veidekket er asfalt i begynnelse som går over til grusdekke.

Dersom du starter fra Turistinformasjonen skal du sykle over Adolph Tidemandsbro og ta til høyre langs Marnaveien forbi Amfi kjøpesenter. Følg veien som følger elva. Mandalselva var fra gammelt av en av landets rikeste lakseelver, og regnes i dag som ei av 10 beste elvene i Norge.
Vi følger elva hele veien på godt asfaltdekke til vi kommer litt forbi Krossen i Holum. Herfra er det grusvei til Øyslebø. Langs veien passerer vi flere fiskeplasser og gode rasteplasser.

Det er verdt å pakke med seg nistekurv og badetøy på turen dersom været er fint (og det bør det jo være når du skal på en hyggelig sykkeltur). Naturopplevelsen er i særklasse, og vi anbefaler at du spesielt stopper ved Haugefossen. Er du heldig kan du se laksen hoppe oppover fossen! Kommer du i perioden 1.juni - 15.september vil du trolig også se ivrige laksefiskere som fisker etter storfangsten.

Ved Holum må du stoppe for å se laksen hoppe i laksetrappene. Det er tilrettelagt rasteplass med benker og bord.

På Øyslebø er det butikk - greit å merke seg for å bunkre opp forsyninger for returen. Dersom du ønsker litt kulturelt påfyll før du tar veien tilbake til Mandal, kan vi anbefale et besøk på Høgtun Kultursenter med Marnardal Museum og Sigurd Nomes Skulptursamling.

PS! Når du skal returnere til Mandal kan du velge enten å følge hovedveien på østsiden av elven (RV.455) eller ta samme vei som du syklet opp. Trafikkmessig anbefaler vi at du sykler samme veien....


  • Last Updated:
  • Source: Visit Lindesnes
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages