Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
The old post office in Konsmo, Audnedal
The old post office in Konsmo, Audnedal.
Photo: Peder Austrud
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vilt og vakkert

I den vakre naturen i Audnedal kan du fiske eller padle i vannene, sette deg inn i barnevandrernes historie eller ta deg en sykkeltur langs landeveien.

Det er mange fine og varierte turløyper i Audnedal. Den historiske Barnevandrerstien går rett gjennom Konsmo som er et av tettstedene i Audnedal. Denne stien ble brukt av barna som på grunn av fattige kår ble sendt til Aust-Agder for å arbeide på 1800-tallet. Stien er godt merket, og turen kan deles opp i flere etapper.

Har du lyst til å oppleve Audnedal fra sykkelsetet, anbefales en tur til Molybdengruvene på Flottorp. Ved disse gruvene jobbet over 150 mann under 1. verdenskrig. Fortsatt står det igjen betongvegger, tunneler og steintipper som gir et godt innblikk i hvordan det var mens gruvene var i drift.

Øydnavannene er fiskerike vann som passer bra for hele familien. Lei en kano, fisk etter ørret og abbor og kos dere på badeplassene Byremosanden og Sundet. 

I Audnaelva, som renner ut i Lindesnes, kan du også fiske etter laks og brunørret. Her finner du også tilrettelagt fiskeplass for funksjonshemmede.

Det gamle posthuset på Konsmo er verdt et besøk. Dette er i dag et museum som forteller om historien til huset som var både posthus og lensmannsgård fra 1839 – 1877. En tid satt også den kjente mestertyven Ole Høiland, som er kjent for å ha rømt 11 ganger og stjålet 64 000 riksdaler, i arresten her. Han er nå tilbake i arresten på Konsmo og hvis du tør, kan du hilse på han før han rømmer igjen.

Rett ved posthuset ligger Barnevandrersenteret som viser historien til noen av dem som måtte reise fra familien som barn til Aust-Agder for å arbeide. Her finner du også rekvisita fra filmen «Yohan-barnevandreren».

Ting å gjøre

Overnatting

I nærheten

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages