Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Family smiling in front of Lindesnes lighthouse
Lindesnes lighthouse.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sydspissen

Fra Vigmostad i nord, til Lindesnes fyr i sør strekker Lindesnes kommune seg over fantastiske kunstverk, store vikinger og fyrhistoriske begivenheter.

Den kjente billedhugger og treskjærer Gustav Vigeland tilbrakte store deler av sin barndom på besøk hos morfaren sin på Vigeland. Senere flyttet han også dit sammen med sin mor og hans brødre og har dermed en sterk tilknytning til Lindesnes. I dag kan du se 65 av hans tresnitt og fem små skisser av gips på Kulturtorvet  som ligger i Vigeland sentrum. Her kan du nyte en kopp kaffe eller låne med deg en bok om Gustav Vigeland på biblioteket etter en runde i utstillingene.

Like utenfor Vigeland sentrum ligger Valle kirke som ble bygget i 1793. Her henger et maleri fra 1614 av Peder Claussøn Friis, som tidligere hang på Nasjonalgalleriet.

Et stykke lenger syd i Lindesnes ligger Spangereid. Spangereid var under vikingtiden et solid maktsenter, og på flere steder i bygda finnes det rester etter båtnaust og gravhauger fra vikingtiden som tilhørte konger og stormenn. Det sies også at kong Olav Tryggvason og Einar Tambarskjelve skjøt om kapp med bue på Spangereid, like før slaget ved Svolder. Hvem som vant, og hvor langt de skjøt, kan du selv se på Spangereid.

I dag er Spangereid ei bygd med fine turstier og en aktiv fiske- og gjestehavn. Båly havn ligger koselig til i den ene enden av Spangereidskanalen som gjør det tryggere for småbåter å seile forbi Lindesneshalvøya. På Båly finner du blant annet Lindesnes Havhotell med mektig havutsikt og en autorisert troll-forhandler.

På vei ut mot Lindesnes fyr ligger Barnas Dyrepark. Her kan barna kose med kaniner, hilse på alpakka, gi melk til kalven eller ri på hesten. Dyreparken har også lekeplasser hvor barna kan leke trygt mens foreldrene koser seg i sola.

Ytterst på sydspissen av Norge, ligger Lindesnes fyr. Dette er Norges eldste fyrstasjon, og det første fyret ble tent i 1656. Ta med deg familien til Norges sørligste fastlandspunkt, og utforsk fyr- og sjøfartshistorien mens du nyter frisk vær og en fantastisk utsikt. Rundt fyrområdet er det flere merkede turløyper langs kysten.

Gjennom Lindesnes kommune renner Audnaelva som er ei attraktiv elv med laks og ørret. I tillegg til elva er det også mange fiskevann som er lett tilgjengelig. For både elv og vann trengs det fiskekort som du også kan kjøpe på Scanaturas hjemmesider. Også andre steder i Lindesnesregionen finner du gode fiskemuligheter.

Exploring old history at Lindesnes lighthouse
Oppdag.
Photo: Helga Sandnes@Turistkontoret for Lindesnesregionen
A black pony showing off his teeth
Bli kjent med dyrene.
Photo: Turistkontoret for Lindesnesregionen
Art at the culturecenter in Lindesnes.
Kultur.
Photo: Kulturtorvet i Lindesnes
Kids looking at the view from the lighthouse
Opplev.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Ting å gjøre

Overnatting

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages