Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lindesnes lighthouse at night
Lindesnes lighthouse at night.
Photo: Rolf Dybvik @Lindesnes fyr
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fra hav til fjell

Sett foten på Norges sydligste fastlandspunkt, sett utfor alpinbakken eller fang laksen i elva.

Lindesnesregionen strekker seg fra Norges sydspiss, Lindesnes, og opp til fjellandskapet i vakre Åseral.
Mest kjent i regionen er nok Lindesnes fyr, Norges sørligste punkt, 2 518 kilometer fra Nord Kapp. Fyrområdet på Lindesnes byr på mange opplevelser, for både store og små.  Ta turen opp i toppen av fyrtårnet, utforsk bunkerser fra 2. verdenskrig og ta en titt på utstillingene, både utendørs og innendørs. Etterpå kan du nyte et godt måltid i Fyrgryta, som er et av spisestedene på fyrområdet. Rundt fyromårdet finner du også mange fine turstier hvor du kan nyte kystens vakre landskap. 

I 1894 ble det bygd en ullvarefabrikk på et lite sted som heter Sjølingstad. En fabrikk som skulle bli utpekt som et nasjonalt monument innen tekstilindustrien i Norge. I dag er Sjølingstad Uldvarefabrik et levende museum med blant annet egen kraftstasjon, veveri og spinneri. Bli med på en guidet tur og opplev maskinene og produksjonsprosessene i aksjon. Etterpå kan du kose deg med en kopp kaffe i kafeen, og ta en titt i museumsbutikken.  

Mandal, Norges sørligste by, kan i tillegg til shopping og et yrende uteliv, friste med mange flotte naturperler. Mandalselva renner rett gjennom byen, flotte strender av ulike størrelser, ikke minst Sjøsanden som er ca. 800 meter lang. Sjøsanden ønsker båtene velkommen til denne kystperlen av en sørlandsby. Strendene omringer parken Furulunden, en stor furuskog midt i byen. Her finner du grillplasser som kan benyttes og lekeplasser både på land og i vann.  
 

Midt i Furulunden ligger et flott herskapshus, Risøbank. Dette ble bygd av Lord Edward. T. Salvesen og stod ferdig i 1901. Et flott selskapslokale som på sommeren blir gjort om til kafé og galleri. 

Lindesnesregionen er å regne som et paradis for fiskeren, enten det er med interesse for sjøfiske eller laksefiske, eller for den som vil nyte stillheten ved fiske i vann. Gjennom regionen renner det to elver, Mandalselva og Audna. Mandalselva er en av Norges beste lakseelver, og går vi litt tilbake 1800-1900-tallet, var laksen en av de viktigste eksportvarene fra denne regionen. I dag fanges det mellom 6 og 12 tonn med laks og ørret hvert år. 

I regionen finner man flere hundre vann med mye fisk, og en skjærgård som ligger å venter på ivrige fiskere. Her i Lindesnesregionen kan vi også tilby en av landets beste fiskeguider, AnglerPilot, om du vil ha noen tips på hvor og hvordan du fanger den beste fisken, både i elva, på sjøen og i vann. 

Mandalselva kan også brukes til mer enn fiske. I Bjelland i Marnardal kan du ta med hele familien på rafting med Adventure Norway, som også ofte fører til bading og leking både over og under vann. Hopp ombord i rafteflåten sammen med erfarne, kvalifiserte og morsomme guider som gjør turen til en minnerik opplevelse du sent vil glemme. 

Skogens konge kan du være heldig å se i hele regionen, men størst sjanse har du på elgsafari på Hesså. Bli med i bussen og let etter elgen og andre ville dyr. 
 

Snowboarding at Bortelid
Åseral.
Photo: Odd Arne Nomedal
Girls relaxing at the beach
Mandal.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
A man in a river kayak diving into the water
Marnardal.
Photo: Leiv Arne Åkset @Adventure Norway
The old post office in Konsmo, Audnedal
Audnedal.
Photo: Peder Austrud

Lindesnesregionen

Ting å gjøre

Overnatting

Reisen hit

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages