Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
A moose standing on a hill with a purple sky behind it and som dark trees on the side
Sunset.
Photo: Leiv Arne Åkset
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lek med naturen

Marnardal er en opplevelsesrik kommune med mange spennende aktiviteter. Prøv fiske i elva eller lag egne leker i Norges eneste leketøyfabrikk.

Mandalselva, som renner gjennom hele kommunen er en av Norges beste lakseelver og er godt kjent blant sportsfiskerne. Med sine flotte stryk og fosser slynger den seg forsiktig forbi tettstedene Bjelland, Laudal, Marnardal og Øyslebø. Med mange tilrettelagte fiskeplasser og turstier er det en populær elv for både sportsfiskere og turgåere. Marnardal har også mange fiskevann som er fulle av fisk. Trenger du tips til hvor du burde fiske, eller hvordan? Da kan vi stolt anbefale vår fiskeguide Ryan, AnglerPilot, som tilbyr guidet fisketur, både i elv og i vann, for at du skal få det beste ut av fisketuren. 

I Øyslebø finner du Norges eneste treleketøyfabrikk. Støa Leketøyfabrikk ble grunnlagt i 1928, men tar vare den gamle treleketradisjonen. Fabrikken ligger idyllisk til ved Høyevatnet i Øyslebø. Her blir både barn og voksne med på produksjonen, fra trekloss til leketøy. En lærerik og morsom opplevelse som du sent vil glemme.

Om ikke leketøyfabrikken gir deg nok adrenalin kan en tur til Hesså i Bjelland være midt i blinken. Her kan du prøve zipline over elven, rafte, fjellklatre, rapellere og mye mer. Om du da ikke er sliten etter en aktiv dag, kan du bli med på safari med Adventure Norway for å møte skogens konge, elgen. 

Etter en dag med treleker og rafting, er det tid for en god natts søvn. Høgetveit Naturcamp ligger stille og rolig til på heia i Marnardal. Her kan du leie en hytte eller overnatte i telt og våkne til soloppgangen uten hverdagens kjas og mas, og nyte ferske rundstykker og kaffe mens barna trygt kan løpe fritt sammen med dyrene på gården. Også Mjåland Camping tilbyr rolige omgivelse. Campingen ligger fint til langs Mandalselva og er en ideell løsning for fiskere som er på jakt etter den berømte Mandalslaksen.

A guide and some kids rafting in the river.
Vær ekstrem.
Photo: Leiv Arne Åkset @Adventure Norway
Toys from the toyfactory in Marnardal
Lek og moro.
Photo: Kari Glomså
Man fishing with fly in the midle of the river
Fiske.
Photo: Leiv Arne Åkset@Turistkontoret for Lindesnesregionen
A beaver swimming in a lake
Tett på natuen.
Photo: Leiv Arne Åkset@Turistkontoret for Lindesnesregionen