Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Lindesnes & Mandal Åseral

Uglesett - temautstilling på Minne kultursenter

  • Ljoslandsvegen 9, Åseral
  • +47 38285860
  •  /  km From You
Overview

Årets temautstilling på Minne kultursenter er ei unik samling ugler satt opp av Naturexpo og produsert ved Agder Naturmuseum. Offisiell åpning 30. juni kl. 13.00 med konsert, og foredrag kl. 15.00 ved Roar Solheim (faglig ansvarlig) og Øyvind Moltumyr. 

«Uglesett» handlar om spanande og myteomspunne ugler; jegarar i mørkret og ljoset. Vi menneske har alltid sett på uglene med ei rekke mystiske eller menneskelege eigenskapar. I fleire tusen år har dei vore ansett som kloke fuglar, og dei har vorte brukt som symbol på visdom – særskilt i høve med kunnskap og litteratur. Utstillinga viser ugler som finn byttet sitt om dagen og om natta, på skogbotnen og under snøen. Uglene varierer i storleik, frå spurvugla som er om lag så liten som ein dompap, til hubroen som er like stor som ei ørn.

Unik samling
«Uglesett» er produsert ved Agder naturmuseum med førstekonservator i zoologi, Roar Solheim, som fagleg ansvarleg. Dei siste åra har det vore eit særskilt fokus på snøugla og lappugla. Forskninga har vore ein del av eit internasjonalt prosjekt. Publikum vil få sjå alle dei norske ugleartane utstoppa i typisk positur. Utstillinga er satt saman av ei unik samling av ugler.

Myteomspunne fuglar
Utstillingen viser ugler som finner sitt bytte om dagen og om natten, på skogbunnen og under snøen. De har ører som kan høre presist hvor byttet er, de flyr lydløst og noen angriper deg dersom du kommer for nær. Visste du at snøugla kan se en mus som beveger seg mer enn én kilometer unna, og at den lille spurveugla bruker reiret sitt som kjøleskap om vinteren? 

Uglene varierer i størrelse, fra spurvugla, som er på størrelse med en dompap, til hubroen som er like stor som en ørn. Allerede i februar kan du høre uglene rope som et tydelig tegn på at våren er i anmarsj.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Lindesnes
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad