Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)
Flekkefjord

Øya Andabeløy

Naboøya til Hidra heter Andabeløy og ligger med innsyn innover mot Flekkefjord sentrum.

På Andabeløy har de et lite supermarked hvor det meste kan bli kjøpt. Første lørdag i juli har Andabeløy en egen festdag, kalt Øyna-dagen som er en folkefest med mat og underholdning. På Andabeløy finnes også fint piknik område ved sjøen med grillområde, benker og tak. 

På fergeleie er oppslått kart inntegnet stiene på Øyna. Det bor ca. 120 personer på Øyna som har sin egen landhandel.

Følg veien fra fergeleie sørøstover på øya til den ender. Det er et godt utgangspunkt for de fleste stier fra før den nye moloen. På jordet står pil merket "TURSTIER".

Etter noen meter stigning, gis valgene Nonknuten, Katteraua eller Brenøyknuten. Turene kan kombineres, men da går man lett en mil. 

Til Brenøyknuten går man gammel gruvesti på herlig, tørr skogbunn som er forlenget opp til det fantastiske utsiktspunktet og toppen på øya, 206 moh. Her har man fritt utsyn til havs og Lista. Videre ser man Stolen, der man svinger inn Fedafjorden. Mot vest ligger Hidra med lakseoppdrettene og Kjørsfjell viser sin karakteristiske profil i Hidrasundet. Langt i nord ser vi Flekkefjord by. Hele øya er skogbevokst med hovedsaklig furuskog. 

Stien knyttes til stien til Katteraua. 

Denne stien gjør det mulig å vandre hele øya på langs, ca. 1 1/2 time. Dette er en litt mer krevende sti, men er enda ikke så mye benyttet. Stien gir mange flotte utsyn i alle retninger.

Om turen
Type tur: Fottur
Lengde: ca. 5,6 km
Varighet: 1 time og 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Passer for: Voksne, barn, ungdom, seniorer

Kilde: Lister Reiseliv

0

Øya Andabeløy

Sider du nylig har besøkt