Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Lister Kvinesdal

Bekkereinan Gardsmat

  • Industrigata 11, Kvinesdal
  • +47 45467060
  •  /  km From You
Overview

Bekkereinan Gård leverer lokalmat fra Åmot i Kvinesdal. Spesialiteten er den prisbelønte skinken fra svart dalagris.

"Bekkereinskinke" - Svart Dalagris er en sjelden rase som var nesten utryddet, det er nå kun noen få individer igjen på Haugland gård.

Bekkereinan bruker disse grisene i sin produksjon av "Bekkereinskinke" som er en prisbelønt vellagret spekeskinke. Det kongelige hoff, spesialforretninger og kjendiskokker som Eyvind Hellstrøm er noen av de som setter pris på den gode smaken. Stjernekokk Bent Stiansen uttaler: "På full høyde med Pata Negra skinke fra Spania".

Andre spesialiteter
Ellers produseres det i pølsemakeriet på Åmot i Kvinesdal spesialiteter som grovhakket kjøttpølser (Fylkesprisvinner i "Smaken av Norge", 2010) og ekte smakfulle hamburgere. Grovmalt biffburger (kåret til beste festivalmat på Quart-07) grilles på gårdsgrillen i foccacia brød fra eget bakverk med hjemmelaget tilbehør.

Servering på Åmot
Bekkereinan reiser land og strand rundt på festivaler og markeder med sine produkter, men det også mulig å få en smakebit fra gårdsgrillen i egne serveringslokaler på Åmot.

I spisestedet på gården er det plass til inntil 60 gjester. Spisestedet er åpent på bestilling for grupper, og er et supert sted for selskap og fest. Det arrangeres også kurs i pølselaging og ølsmaking for grupper. Det serveres håndbrygget øl fra lokale produsenter og på menyen står blant annet pattegris, helgrillet gris eller andre godsaker fra gårdsgrillen.

Bekkereinan Gård
Haugland gård er et typisk lite bruk på Sørlandet, med brattlendt slåtte terreng og utmark på hei og fjell. Dette er en slektsgård som har gått i arv gjennom generasjoner. Her er det mange spor etter familiens forfedre, blant annet vikinggraver og en kirkegård fra tidlig middelalder.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad