102
Byrkjedalstunet


Byrkjedalstunet er kjent for god, tradisjonell norsk mat og serverer alt fra bondekost til gourmetmat.
Ved Byrkjedalstunet blir lokale mattradisjoner tatt vare på, og råvarene kommer i hovedsak fra lokale leverandører.
Fredag er bakedag. Da tilberedes brød på den gamle måten ut fra en oppskrift som har gått gjennom flere generasjoner. Brødene stekes i vedfyrt bakerovn som er plassert midt i kafeen. Ved nons-tider (ca. kl. 1300) er brødene som regel ferdig stekt og da er det anledning for gjester til å velge hvilket brød de vil kjøpe med seg.
Maten nytes i en særegen og lun atmosfære.
Ute på tunet går de tre Bukkene Bruse og to minigriser, som er til stor stas både for barn og voksne.
I tilknytning til restauranten er Lysstøyberiet med spennende utvalg av egenproduserte lys, gaveartikler, servietter og souvenirer.
- Lokal mat
- Norsk mat
- Julemat
- Lokale matretter
Kilde: Lister Reiseliv
Byrkjedalstunet