Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Lister Flekkefjord

Dresinsykling på Flekkefjordbanen

  • Rutebilstasjonen, Flekkefjord
  •  /  km From You
Overview

Opplevelse for hele familien. Sykle på den verneverdige Flekkefjord-banen. Daglige turer om sommeren kl 12.00 og kl 16.00. Ellers på året etter avtale. Møt opp på rutebilen.

En opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira. Man sykler på dresinsykler eller skinnesykler som de også blir kalt. De fleste syklene er tandemsykler hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på. Hjelm er påbudt, og det er også lurt å ta med seg en kraftig lommelykt. Dette kan man også få lånt på stedet.

Pris pr dresin er kr 500,- Husk å ta med drikke og snacks til turen, og kanskje en jakke til de kalde tunnelene. Det er benker og bord samt wc ved vanntårnet på Flikkeid. I årene 1904 til 1990 var Flekkefjordbanen en viktig samferdselsåre. Banen bandt Flekkefjord sentrum sammen med Sørlandsbanen og var et viktig kommunikasjonstilbud for befolkningen. Nyttårsaften 1990 gikk den siste skinnebussen fra Flekkefjord til Sira og en jernbaneepoke var over. Flekkefjordbanens Venner arbeider for å bevare banestrekningen og utvikle den til et levende museum under mottoet ”Kulturvern gjennom aktiv bruk”. Noe som har gitt resultat. I dag har den 17 km lange banen blitt forslått vernet kulturminne. Dresinsykling på strekningen har blitt veldig populært både blant turister og bedrifter. Aktiviteten passer både gammel og ung. Flekkefjordbanen går gjennom et vakkert og varierende landskap og er et imponerende byggverk med hele 17 tunneler. Faste turer hver dag i høysesongen, men det kan være lurt å forhåndsbestille. Utenom sesongen og faste turer avtales dresinsykling direkte med Flekkefjordbanens Venner. Telefon: 97 65 79 33 Les mer om dresinsykling og bestilling her.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Click to activate
Flekkefjord, Norway
The latitude and longitude
58° 17' 40" N / 6° 40' 1" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad