Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)

Kvinesdal

Falkefjellstøl

Flott fottur i høyfjellsterreng. Turen starter med en kraftig stigning for så å flate ut. På veien inn til Falkefjellstøl passerer du flotte fjellvann som innbyr til bading.

Falkefjellstøl ligger på heia mellom Risnes i Kvinesdal kommune og Sirdal og er en gave til Kvinesdal og Sirdal kommune med forpliktelse om at stølen skal være åpen for "ferdafolk".

14 km (t/r), ca 4 timer.
Mer informasjon: Kart og beskrivelse finner du på ut.no.

Falkefjellstøl har en lang og spennende historie da den ligger midt i traseen som ble brukt av gruvearbeiderne som tok seg over fra Sirdal til Knaben Gruver. Den var også viktig for gårdsfolket på Risnes hver sommer når høyonna skulle unnagjøres i området rundt stølen. Det stod tidligere to høyløer på stølen.

Turen er merket med rødmaling på trær og steiner. Den starter med en ganske kraftig stigning før det flater ut på toppen. Vi passerer flotte fjellvann på turen innover som innbyr til bading for de som ønsker det.

Turen går stort sett på sti men man må også passerer noen myrdrag hvor det kan være bløtt.

Stølen består av et rom med veldig enkel standard. Det finnes tre senger med madrasser for overnatting, og ellers er det kokemuligheter på et gass kokeapparat. Det finnes også en vedovn slik at man kan fyre og få varmet seg litt. Vann finner du i bekken like ved stølen. Turen kan fortsette mot Tonstad ved å følge merket løype videre vestover.

Last updated: 12/19/2023

Source: Lister Reiseliv

Falkefjellstøl

Sider du nylig har besøkt