Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Fjord Norway Stavanger Gjesdal

Fjelltur fra Blåfjellenden til Hunnedalen

  • Blåfjellenden, Gjesdal
  • +47 38377800
  •  /  km From You
Overview

Denne turen domineres av næringsfattig landskap, og det kan være vanskelig og orientere seg, til tross for dette er stien stort sett tydelig, ettersom folk ferdes mye her.

Startsted: turen starter ved Blåfjellenden turisthytte. Turbeskrivelse: stien starter midt i hyttetunet på Blåfjellenden. Følg den skiltede stien i sørøstlig retning mot Hunnedalen. Allerede etter fem minutter begynner du på de vel 200 høydemeterne oppstigning til 820 moh (beregn ca 45 min). På toppen av skaret krysser stien til venstre side av en myr, se etter plankene som er lagt ut langs myren. Du passerer mellom to tjern på vadesteiner som er lagt ut slik at du lett kommer videre. Landskapet er meget kupert og ensformig, og det er ikke så mye annet enn tjern å orientere seg etter. Fortsett i sørøstlig retning forbi et stikryss og tjern som du får på din venstre hånd. Ved enden av tjernet følger du høyre side av elven som renner ut i et avlangt tjern 150 meter lengre fremme. Følg den nordvestlige kortsiden av dette, ved hjørnet dreier du sørøstover langs langsiden av tjernet. Omtrent midtveis dreier stien mot et rundt tjern på høyre hånd og følger strandkanten av dette. Ved enden av begge tjernene krysser man et sauegjerde, før man klatrer opp på en knaus hvorfra man ser hyttene i Hunnedalen. Herfra følger du det brede tråkket etter den gamle ferdsels- og drifteveien ned til hovedveien i Hunnedalen (Høgaleitet).

For detaljert turbeskrivelse, med kart, høydeprofil, veipunkter m.m. kjøp boken Vandring i Sirdalsheiane inkl. Kjerag og Sirdals Seven Summits’

Klikk her for kart og GPS fil for turen

Overnatting: Byrkjedalstunet Haugen Hytteutleie og Camping Tømmerhytta på Sinnes Sageneset Feriesenter


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv

Facts

Effort Level
Medium
Duration
3 timer
Landscape
Mountain area
Season
Summer
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad