Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)

Flekkefjord

Gården Li / DNT

Book

Turisthytte nær Flekkefjord med ankomst til fots eller til sjøs! Gården ble restaurert i 2009. Stedet er populært for barnefamilier da spaserturen fra Fidsel kun tar i overkant av en time.

DNT-hytta Li ligger vakkert til på fastlandet med utsikt over øya Hidra. Gården med våningshus og stegeløe ble restaurert og åpnet for publikum i 2009 i regi av Flekkefjord og Oplands Turistforening. Det er mulighet for flere utendørsaktiviteter på Li. Du kan vandre i trollsk løvskog ned til Dåtlandstrand hvor det er kaianlegg. Her er også klatremuligheter med Via Ferrata. Det er kajakker og båt, samt fiskemuligheter. I tunet på gården er det god plass til ulike aktiviteter på plenen. Det er ingen dyr på gården.

Gården Li består av et våningshus og ei løe. 15 personer kan overnatte i huset og 12 stk i løa.

De fleste som besøker Li velger å bo i hovedhuset. Det må forhåndsbookes og betales på listerbooking.no.

Stegeløa er åpen for dagsbesøk året gjennom. For overnatting og bruk av kjøkken må man derimot ha DNTs universalnøkkel. Man betaler for oppholdet med Vipps. I løa er det et soverom med 8 køyer og hems med madrasser til 4 personer. Det er et enkelt kjøkken, og et oppholdsrom med langbord og vedovn. Festsalen er låst til vanlig men benyttes typisk av skoleklasser. Det er toalett ved huset og løa.

Alle som besøker Li må betale for opphold enten det er dagsbesøk eller overnattingsbesøk. Det er vanlige DNT-priser. Overnattingsgjester kan låne klatreutstyr og kajakk på eget ansvar.

Gården Li ligger i Flekkefjord Landskapsvernområde, Skjærgårdsparken og i Magma Geopark.

Veibeskrivelse:
Omlag midt mellom Flekkefjord og Åna-Sira, langs Rv 44 (Nordsjøveien), ligger Kvanvik. Ved ankomst Kvanvik fra Flekkefjord (1 mil), sees skiltet "Fidsel" på venstre side. Følg grusveien til endes der det er god parkering, og stien starter. To stier fører til Gården Li. Følg gjerne den vestlige så behøver du ikke å krysse bekken. Men veien over Kleppe regnes gjerne som litt lettere. Vær oppmerksom på at det kan være beitedyr i området, og hunder må være i bånd.

Last updated: 05/31/2023

Source: Lister Reiseliv

Gården Li / DNT

Book

Sider du nylig har besøkt