Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Lister Flekkefjord

Gården Li /DNT

  • Hidreheia, Flekkefjord
  • +47 38328081
  •  /  km From You
Overview

Turisthytte nær Flekkefjord med ankomst til fots eller til sjøs! Gården ble restaurert i 2009. Stedet er populært for barnefamilier da spaserturen fra Fidsel kun tar i overkant av en time.

Den restaurerte Gården Li ligger på Hidreheia og ble offisielt åpnet i juni 2009. Hidreheia ligger på fastlandet med utsyn over den grønne øya Hidra. Fra gården kan man spasere ned til Dåtlandstrand hvor det er kaiplass for store og små båter. Det tar 20 min å spasere fra kaia til gården, og turen går gjennom vakker og trolsk edellauvskog.


 


Gården Li består av et våningshus og ei løe. 16 personer kan overnatte i huset og 20 stk i løa.

Stegeløa er åpen for dagsbesøk året gjennom. For overnatting og bruk av kjøkken må man derimot ha universalnøkkel. Da det kun er gassovn kan løa kun brukes til overnatting fra april til oktober.


Reservasjon gjennom turistkontoret i Flekkefjord ukedager fra kl 9-16. 
Mail: flekkefjord@regionlister.com  Tlf. 38 32 80 81.

Pris : Refererer til DNT sine fastsatte priser


Turistforeningens universalnøkkel kan benyttes på løa på Li. Du kommer derimot ikke inn i festsalen med denne nøkkelen.


Gården Li ligger i Flekkefjord Landskapsvernområde, Skjærgårdsparken og i Magma Geopark. Dette er et unikt og vakkert område som tilbyr gode muligheter for aktivt friluftsliv. Båtutleie kr 100/døgn. Det planlegges klatrevegg og kajakk utleie. I 2013 finnes via ferrata ved sjøen. Utleie av klatreutstyr må avtales på forhånd. Utstyr ligger innelåst på Gården Li .


Veibeskrivelse: Omlag midt mellom Flekkefjord og Åna-Sira, langs Rv 44 (Nordsjøveien), ligger Kvanvik. Ved ankomst Kvanvik fra Flekkefjord (1 mil), sees skiltet "Fidsel" på venstre side. Følg grusveien til endes der det er god parkering, og stien starter. To stier fører til Gården Li. Følg gjerne den vestlige så behøver du ikke å krysse bekken. Men veien over Kleppe regnes gjerne som litt lettere.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Click to activate
Flekkefjord, Norway
The latitude and longitude
58° 15' 1" N / 6° 32' 52" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad