Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)

Kvinesdal

Knaben Via Ferrata

Book

Via Ferrata Knaben er en middels Via Ferrata klatreløype på Knaben i Kvinesdal. Her kan du klatre til toppen av fjellet Knabekniben 786 meter over havet.

Knaben Via Ferrata er en spennende og utfordrende utendørsaktivitet der du med utgangspunkt i vakker, rå natur på Knaben inviteres til å klatre på fjellet Knabekniben.

Via Ferrata er en form for fjellklatring der de som søker spenning, fysisk aktivitet og naturopplevelser kan gjøre dette under trygge klatreforhold. Forholdene for sikker fjellklatring er lagt til rette ved etablering av en klatreløype som består av ståltrinn og sikringswire og der de som klatrer bruker godkjent Via Ferrata klatresele og hjelm.

Hensikten og målet vårt med å tilby Knaben Via Ferrata er at deltakerne skal kunne oppleve det å klatre uten å ha tidligere klatreerfaring og ta i bruk naturen og fjellet på en ny måte. For deg som klatrer handler det om mestring og muligheten til å utfordre deg selv gjennom luftinge aktiviteter som for mange grenser mot det ekstreme. En Via Ferrata klassifiseres etter vanskelighetsgrad (lav -, middels-, høy), lengde og «tøffhet».

Knaben Via Ferrata på Knabekniben har middels vanskelighetsgrad og veldig god høydefølelse, «tøffheten» utfordres.

Om løypa:
Knaben Via Ferrata er etablert på fjellet Knabekniben som ligger 786 meter over havet. Fjellet ligger like ovenfor Knaben Gård og har en gunstig beliggenhet med lett adkomst, forlokkende utseende, god fjellkvalitet og en godt etablert «returløype» fra toppen. Turen tar vanligvis mellom 4 og 5 timer inkludert pauser underveis. Begynnelsen på løypa, innsteget, ligger cirka 100 m inn fra RV 465. Løypa går 100 høydemeter opp Eldupsa og fortsetter videre til fots noen hundre meter innunder selve toppen av Knabekniben. Her blir det lagt til rette for en god pause og pust i bakken på turen opp.

Toppturen, dvs siste delen av løypa, er den mest spektakulære delen og går opp langs øverste veggen på fjellet. Fra toppen er utsikten og høydefølelsen veldig bra. « Returløypen» fra Knabekniben ender på parkeringsplassen der de som klatrer kan parkere.

For de som ikke ønsker å gå Via Ferrata er turstien til toppen av Knabekniben absolutt å anbefale som fottur. For en gruppe/familie der ikke alle ønsker å klatre til topps kan disse gå turstien opp og møte resten av reisefølget der. Der er «escape route» i traseen etter første etappe slik at turen kan avbrytes.

For priser og åpningstider se hjemmesiden

Last updated: 06/15/2023

Source: Lister Reiseliv

Knaben Via Ferrata

Book

Sider du nylig har besøkt