Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Southern Norway Lister Lyngdal

Kvåsfossen Sørnorsk Laksesenter

  • Kvåsfossen, Lyngdal
  •  /  km From You
Overview

Laksetrappa i Kvåsfossen ble ferdigstilt i 2014. Den går i tunnell inne i fjelelt , som ligger som en bue rundt selve fossen. Laksetrappa er 220 meter lang, har 46 kulper og en stigning på ca 20 meter. Kvåsfossen, Sørnorsk laksesenter åpner 1. juni 2017.

Gjennom laksetrappen inne i tunnelen kan laksen nå svømme videre oppover elven Lygna. 

Inne i tunnelen er det glassvinduer så publikum kan kikke direkte på laksen når de svømmer forbi. Både tunnelen og selve laksetrappen er belyst så du får et unikt innblikk i laksens ferd.

Laksetrappen er den lengste i sitt slag i Norge! I tunnellen kan du nå se historien om Villaksen Salomon og få et innblikk i laksens vandring. I den ene hallen er det utstilling av 7 elger - svært naturtro. Kvåsfossen - Sørnorsk laksesenter gir deg virkelig flotte naturopplevelser. 

Kvåsfossen - Sørnorsk Laksesenter ligger langs fylkesvei 43 fra Lyngdal til Kvås og er godt skiltet. Fossen ligger på venstre side av veien 15 kilometer fra Lyngdal sentrum. Her ser du en stor parkeringsplass som er merket med "Kvåsfossen". Fra besøkssenteret er det tursti opp til fossen.

Åpner 1. juni 2017. Kl.11:00 - Kl.17:00 alle dager.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv

Opening hours

1. jun 2017 – 31. des 2017:
Daily: 11:00–17:00
See All
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad