Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Southern Norway Lister Kvinesdal

Laksefiske i Kvina

  • Postboks 124, Kvinesdal
  •  /  km From You
Overview

Elva som renner gjennom Kvinesdal sentrum har en voksende bestand av laks og sjøørret. Elva er åpen for fiske fra 1. juni til 15. september. Fiskekort selges flere steder i sentrum.

Elvene som renner gjennom Kvinesdal, Kvina og Litleåna, kalkes for laks og sjøørret. Bestanden er for oppadgående. Vi kan tilby ca 16 km fiskestrekning av variert karakter, stille områder, fosser og stryk – sluk, flue- eller markfiske.

Kvina var i sin tid en meget god lakseelv. Omkring 1900 var fiskerettighetene utleid til engelske lorder. Etter kraftutbyggingen på 60 og 70-taller gikk fisket sterkt tilbake. En medvirkende årsak var selvsagt den sure nedbøren. På slutten av 90-tallet startet arbeidet med å rehabilitere elva. Arbeidet bar frukter i form av oppgang av fisk og gyting i elva, men i de senere år har det igjen blitt mindre fisk. Dette har ført til innskrenkninger av fisket, både forkorting av sesongen og fangstbegrensninger.

Fiskekort kan kjøpes hos - MX Sport Kvinesdal, Tlf: +47 38 35 05 04 - Liknes Kiosk, Tlf: +47 38 35 14 03 - STATOIL, Liknes Bensin As Tlf: +47 38 35 70 40


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad