Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Lister Farsund

Lista Fuglestasjon - Fuglekikking på Lista

  • Fyrveien 70, Borhaug, Farsund
  • +47 94986793
  •  /  km From You
Overview

Ved Lista Fuglestasjon som ligger på området til Lista Fyr drives det standardisert ringmerking av fugl og registrering av fugletrekkene fra og til Norge. Ved stasjonen har de registrert flest antall arter i løpet av et år i Norge. Det finnes flere steder på Lista hvor du kan se på fugler som trekker sør på vinterstid og nordover på vår og sommerstid.

Lista Fuglestasjon startet opp i 1990, og driver med standardisert ringmerking og daglige tellinger av trekkfugler ved Lista Fyr. Stasjonen er drevet som en medlemsorganisasjon med eget styre, og er tilknyttet Norsk Ornitologisk Forening.

Fuglestasjonens formål er å belyse forekomst og utvikling av fuglebestander ved å samle inn data om fugletrekket over tid. Siden 2005 deltar Lista Fuglestasjon i Direktoratet for Naturforvaltning's program for terrestrisk naturovervåking (TOV). Stasjonen drives av et styre, og har ansatte feltarbeidere under vår- og høstsesong. En naturveileder med fokus på naturformidling bruker også stasjonen til sitt virke, og er ansatt via Natur og Fritid AS. En god del av arbeidet som utføres ved stasjonen er frivillig.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad