Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)
Farsund

Lyset på Lista

I installasjonen "Lyset på Lista" skal du kunne beundre kysten og lyset på Lista året rundt, uansett vær.

Lyset på Lista speiler årstidene og været, hver dag er en ny opplevelse. Det flate landskapet, den høye himmelen får landskapet til å ligne på Skagen. Og det var nettopp lyset som fikk kunstnerne til å valfarte til den lille danske byen. Lyste på Lista har på samme måte vært til inspirasjon for kunstnere gjennom en årrekke og resultert i flotte bilder, både malt og fotografert.

"Lyset på Lista" er også et fysisk rom i naturen, plassert på Haviksanden strand. Her kan du ta en rast, en hvil eller søke ly for vinden mens du skuer utover havet. "Lyset på Lista" er oppført midlertidig og miljøvennlig slik at det ikke vil ha noen effekt på naturen der den står.

Meningen med bygningen er at du skal kunne beundre kysten og lyset på Lista uansett vær. Sanddynelandskapet på Lista er verdifullt. Det fins bare to slike landskapsformer i Norge.

Installasjonen har store vinduer, sitteplasser og til og med mulighet for overnatting. Lyset på Lista ble oppført i september 2013. Installasjonen er tegnet og bygget i løpet av 20 dager av to norske arkitekter fra TYIN Tegnestue og 14 arkitekturstudenter fra NTNU og Mexico, samt prosjektleder Solveig Egeland.

Målet med Lyset på Lista er å vise noen av mulighetene området har med tanke på et nyskapende og miljøvennlig turistanlegg.

Lyset på Lista er åpent hele året rundt – aldri låst!

Kilde: Lister Reiseliv

0

Lyset på Lista

Sider du nylig har besøkt