Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)

Flekkefjord

Presteruds Eft. Baker og Konditori

Et overflødighetshorn av bakevarer - og verdens beste skolekjeks

"Rund, omgjengelig og usannsynlig søt. Om noe gjengir Flekkefjæringen, må det være skolekjeksen. Presteruds eftf. har bakt og solgt den søte kaken i årtier. Den ruver ikke, som kransekake og muffins, og lages uten pynt. Men skolekjeksen er like fullt elsket i alle sine sjatteringer. Noen favoriserer de pudrete vinterbleke, mens andre foretrekker gyllenbrune sprø.

Skolekjeksen synes å kapsle Smaabyens sjel, og Presteruds variant er særskilt populær. Folk hvisker om en spesiell ingrediens som visstnok gjør kaken uimotståelig. En hemmelighet bakeren i så fall holder tett til brystet. Kanskje det er en teskje nostalgi i deigen, et dryss fjordluft på bakeflaten eller snev av kos under steikeprosessen? Skolekjeksen byr fraflytterne smaken av "heima", og de fastboende munnfuller bekymringsløs barndom.  Dessuten virker det som om kaken har effekt utover det å mette eller tilfredsstille behovet for søtt. Det ser ut som om skolekjeksen lokker stå-på-viljen fram og inneholder solide doser toleranse og lun humor.

Hemmelige ingredienser, nostalgi eller energitilskudd forklarer mye av populariteten, men det astronomiske antallet solgt siden dagens eier overtok i 1993 er uansett imponerende: på 20 år har flekkefjæringene fortært hele 3 millioner skolekjeks!"

Last updated: 01/16/2024

Source: Lister Reiseliv

Presteruds Eft. Baker og Konditori

Sider du nylig har besøkt