Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Lister Farsund

Reiseruten Route 8

  • +47 38382020
  •  /  km From You
Overview

Route 8 tar deg med på en reise rundt i Farsund og på Listalandet. VELKOMMEN!

Farsund er Sørlandet på sitt mest sjarmerende, og det er nettopp her reiseruten Route 8 begynner. Farsund sentrum møter deg først som en typisk hvit Sørlandsby, men ser du godt etter, oppdager du at den er så mye, mye mer. Farsund by er et perfekt springbrett for alle de fantastiske aktivitetene og opplevelsene området har å tilby.

Reiseruten Route 8 går gjennom vakkert kulturlandskap i Farsund kommune.

Her er det noe for alle. Ruten på rundt 43 kilometer strekker seg fra Torvet og bryggen i Farsund, gjennom Vanse og ut på Listalandet og fantastiske Lista fyr. 

På Route 8 kan du oppleve det meste av severdighetene kommunene har å tilby. Kulturelle innslag som Nordberg Fort, helleristningene på Penne, Hangar 45 og Festung Lista, Lista naturmuseum og så mye mer. Gallerier, kunst, det Amerikanske Lista, historie og flott natur er noe av det som kan tilbys langs reiseruten.

For de yngre og fartsinteresserte kan Lista Aktiv med aktiviteter som yoga, SUP, kajakk og brettseiling være av interesse. I tillegg til Lista Adrenalinpark og Flipside med skating, paintball og go-kart.

I tillegg, og ikke minst, kan området friste med unike lokale produkter, mat, økologiske grønnsaker og spennende butikker. Området har i tillegg et stort utvalg av restauranter, kafeer, puber og overnattingssteder. Nærheten til sjøen gir fantastiske muligheter for bading, soling, fisking, vannsport og friluftsliv.

Route 8 trenger ikke nødvendigvis oppleves i bilen. Den er også feiende flott på sykkelsetet. 98 % av turen er asfaltunderlag og relativt flatt. Noe vindutsatt vil det være, men turen kan med fordel sykles i den retningen at man får vinden i ryggen ved kysten.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Click to activate
Farsund, Norway
The latitude and longitude
58° 6' 0" N / 6° 41' 37" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad