Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder LYNGDAL

Sagaøya Sælør

  • Sælør, Lyngdal
  •  /  km From You
Overview

Øygruppen Sælør ligger like sør for Korshamn, nordvest for Lindesnes fyr.

Deler av øyene er skjærgårdspark. Området har en lang historie, har flere fornminner og er derfor fredet. Sælør består av flere øyer, men det er østre og vestre Sælør som er hovedøyene. Disse er bundet sammen av en molo som ble bygd for å bedre havneforholdene. I området rundt Vågen er bebyggelsen tett. Terrenget er åpent og kupert med mye berg i dagen og et unikt kulturlandskap. Det er et stort botanisk mangfold på øyene.

Mye historie er knyttet til sagaøya Sælør hvor Olav den Hellige overvintret i 1028. Kirkeruiner og kirkegård finnes her. 3 middelaldervrak ligger på havbunnen ved øyene. På Kikkerheia er det ei lett synlig kompassrose.

Fortøyningssystem: Det kan fortøyes både til kommunal brygge ved skolen og til den offentlige kaia nord for skolen på østre Sælør, samt til kommunal brygge på vestre Sælør. I tillegg kan man legge til bak moloen syd i havna.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages