Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Lister Hægebostad

Tingvatn Fornminnepark Vest-Agder-museet

  • Tingvatn, Hægebostad
  • +47 97790403
  •  /  km From You
Overview

Tingvatn Fornminnepark i Hægebostad er det gamle tingstedet for bygdene i indre Agder.

Tignvatn Fornminnepark er en del av Vest-Agdermuseet. Her lærer du mer om jernalderen, spesielt folkevandringstiden og vikinger, gjennom faste og skiftende utstillinger. Du kan også besøke området med steinsettinger og gravhauger fra folkevandringstida. 

Tingvatn Fornminnepark har fokus på historisk håndverk og arrangerer demonstrasjoner og kurs i ulike håndverksteknikker og andre arrangementer gjennom året. Det mest populære arrangementet er Vikingtinget i mai. 

På Tingvatn kan du se en utstilt kopi av Snartemosverdet og våpen fra en vikinggrav på utlån frå Kulturhistorisk museum i Oslo. Praktsverdet fra Snartemo er det mest kjente funnet fra den rike folkevandringstiden på Agder, og er berømt langt utover Norges grenser. Sverdfunnet er et uttrykk for det krigereristokratiet som på ca. år 500 stod i spissen for regionale herredøme mange steder i Norge.

På Tingvatn finner du også en liten museumskafè og butikk der du kan kjøpe enkel mat og drikke og souvenirer. Besøker du Tingvatn kan du også låne historiske leker og utstyr knyttet til vikingtiden for bruk på egenhånd, både inne og ute.

Tingvatn Fornminnepark har gratis inngang. Det er åpent hver dag i sommersesongen og utover det hver søndag hele året, samt ved arrangementer. 

Forhåndskjøp billetten din her.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv

Opening hours

25. aug. 2019 – 29. des. 2019
sø. 12:00–16:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad