Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)
Sirdal

Vandring i Sirdal

I Sirdal finner du et variert og vakkert turterreng, perfekt for korte dagsturer så vel som langturer i høyfjellet. Turkart får du kjøpt på turistkontoret på Kvæven og i dagligvarebutikkene.

Sirdal kommune er liten i folketall, men stor i areal og betydning. Snaufjell og gresskledde høyfjellsflater, dominerer sammen med høye fjelltopper og vakre daler. Sirdal er en friluftskommune med turstier og hytter flere steder. Hvis man er heldig kan man få et glimt av ryper, reinsdyr, elg og andre dyr som lever fritt her i naturen. 

Mulighetene er mange når man tar seg rundt i Sirdal til fots. Man kan gå i en av de mange merkede turløypene eller man kan velge å oppleve naturen ved å gå sine egne veier. Man kan oppleve alt fra store varder, flyvrak fra andre verdenskrig til gamle gruver.

Tur til Kjeragbolten
Kjerag ruver majestetisk med sine 1000 vertikale høydemeter rett over Lysefjorden. Den berømte Kjeragbolten ligger fastklemt mellom to fjellsider ute på massivet, og er det perfekte feriebildet for dem som våger å ta steget ut på steinen. Utgangspuktet for turen er ved Øygardsstøl / Ørneredet Panorama Restaurant, en vel 30 km kjøretur fra Sirdal. Herfra går det merket sti til Kjerag.

Terrenget er tungt og krevende med mye stigning. Til gjengjeld er utsikten man får når man går langs fjorden en god lønn for alt strevet. Turen tar ca 5 timer tur/retur.

Flere turforslag finner du på sirdalsferie.no.

Kilde: Lister Reiseliv

0

Vandring i Sirdal

Sider du nylig har besøkt