Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Lister Kvinesdal

Via Ferrata Knaben

  • +47 95363152
  •  /  km From You
Overview

Via Ferrata Knaben er en middels Via Ferrata klatreløype på Knaben i Kvinesdal. Her kan du klatre til toppen av fjellet Knabekniben 786 meter over havet.

Knaben Via Ferrata er en spennende og utfordrende utendørsaktivitet der du med utgangspunkt i vakker, rå natur på Knaben inviteres til å klatre på fjellet Knabekniben.

Via Ferrata er en form for fjellklatring der de som søker spenning, fysisk aktivitet og naturopplevelser kan gjøre dette under trygge klatreforhold. Forholdene for sikker fjellklatring er lagt til rette ved etablering av en klatreløype som består av ståltrinn og sikringswire og der de som klatrer bruker godkjent Via Ferrata klatresele og hjelm.

Hensikten og målet vårt med å tilby Knaben Via Ferrata er at deltakerne skal kunne oppleve det å klatre uten å ha tidligere klatreerfaring og ta i bruk naturen og fjellet på en ny måte. For deg som klatrer handler det om mestring og muligheten til å utfordre deg selv gjennom luftinge aktiviteter som for mange grenser mot det ekstreme. En Via Ferrata klassifiseres etter vanskelighetsgrad (lav -, middels-, høy), lengde og «tøffhet».

Knaben Via Ferrata på Knabekniben har middels vanskelighetsgrad og veldig god høydefølelse, «tøffheten» utfordres.

Om løypa: 
Knaben Via Ferrata er etablert på fjellet Knabekniben som ligger 786 meter over havet. Fjellet ligger like ovenfor Knaben Gård og har en gunstig beliggenhet med lett adkomst, forlokkende utseende, god fjellkvalitet og en godt etablert «returløype» fra toppen. Turen tar vanligvis mellom 4 og 5 timer inkludert pauser underveis. Begynnelsen på løypa, innsteget, ligger cirka 100 m inn fra RV 465. Løypa går 100 høydemeter opp Eldupsa og fortsetter videre til fots noen hundre meter innunder selve toppen av Knabekniben. Her blir det lagt til rette for en god pause og pust i bakken på turen opp.

Toppturen, dvs siste delen av løypa, er den mest spektakulære delen og går opp langs øverste veggen på fjellet. Fra toppen er utsikten og høydefølelsen veldig bra. « Returløypen» fra Knabekniben ender på parkeringsplassen der de som klatrer kan parkere.

For de som ikke ønsker å gå Via Ferrata er turstien til toppen av Knabekniben absolutt å anbefale som fottur. For en gruppe/familie der ikke alle ønsker å klatre til topps kan disse gå turstien opp og møte resten av reisefølget der. Der er «escape route» i traseen etter første etappe slik at turen kan avbrytes.

Priser:

I hele 2019 er det intropris på klatring: 450 kroner pr. person for guide og utstyr.

Klatring m/ guide og leid utstyr; NOK 750,- (barn / ungdom 12 – 16 år NOK kr 600,-)

Klatring på egen hånd med leid utstyr; NOK 500,-

Klatring på egen hånd, egt utstyr; NOK 250,-

Familiepris, 2 barn, 2 voksne m/guide; NOK 2 500,-

Større grupper bes ta kontakt med Knaben Via Ferrata for avtale om pris.

For påmelding og informasjon:
Ta kontakt med; Leif (guide) +47 913 37 465 eller Mona (guide) 971 46 444 eller send mail til: kristineknaben@knabenviaferrata.no

Du kan også booke via vår facebookside @knabenviaferrata

Det er foreløpig satt opp faste turer for påmelding lørdag og søndag, men turer kan også bestilles utover dette. Ta kontakt. 

Alle turene har værforbehold. 

Praktisk informasjon til de som skal klatre Knaben Via Ferrata:
​​Vi anbefaler å gå turen med guide (anbefalt aldersgrense er 12 år)

Ta med: Ryggsekk med niste / matpakke, vannflaske (1 - 1,5 liter), vindtett jakke, langbukse ( det kan være kaldt og blåse på toppen), gode sko med gummiert såle og god gripeevne (gode joggesko), lue. Det er viktig at du har en lett sekk slik at du orker å bære den med deg hele veien opp (maks 5kg). Løse gjenstander som kamera og mobiltelefon må kunne oppbevares i sekk eller være festet på annen måte slik at de ikke faller ut under klatring.

All ferdsel skjer på eget ansvar og egenerklæringsskjema med kontaktinfo skal fylles ut før turen starter.

Erfarne Via Ferrata klatrere kan gå turen på egen hånd, men skal registrere seg hos Knaben Via Ferrata og betale klatreavgift. Til de som har eget Via Ferrata klatreutstyr og går på egen hånd er det viktig å merke seg at det er et absolutt sikkerhetskrav at du har Via Ferrata-slynger med fallsikring (shock absorber) for å klatre på Knabekniben. Du må selvsagt også ha egen godkjent klatrehjelm (sykkelhjelm er ikke godkjent klatrehjelm).


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv

Facts

Duration
5 timer
Landscape
Mountain area
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad