Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac4c5c539df76cdbfe573
name: plugins_common_social_share (widget)

Grimstad

Opplev Grimstads skjærgård

I Grimstad er utallige holmer, skjær og små badestrender tilgjengelig for fastboende og besøkende. Her kan du nyte sommeren på varme svaberg i sola.

I Grimstadskjærgården ligger alt til rette for å skape gode sommerminner med venner og familie. Fra sentrum kan du finne mange perler både på land- og sjøsiden. Det beste av alt er at det aller meste er tilgjengelig for alle, og mange steder er også godt tilrettelagt med toaletter og brygger for enklere adkomst. 

Øyer, holmer og skjær 

Store og Lille Hampholmen er to populære holmer med mange fine, lune viker med små sandstrender. Sundene mellom og rundt de to holmene er nesten alltid i le for vinden og holmene er tilrettelagt med brygge og toaletter. 

Teistholmen er en perle for barnefamilier. Her finner du en fin sandstrand for de minste og blankskurte svaberg til de litt eldre. Midt inne på øya finnes det også jettegryter som kan være spennende å utforske. Øya er tilrettelagt for besøkende med brygge og toaletter.  

Ytre og Indre Maløya er to store holmer med mange muligheter for å finne en fin plass og legge i land. Ytre Maløya har en stor gresslette som egner seg for overnatting, og også her finnes det toalett og brygge. 

Valøyene består av mange holmer og skjær med nydelige små bukter og sandstrender. Øyene er av vakker rød Fjæregranitt.

Auesøya er landskapsvernområde som er kjent for sin flotte blomsterprakt på våren, med et vell av pinse- og påskeliljer. På våren arrangeres det egne blomstringsturer til øya med guide. Øya er tilrettelagt med toaletter.

Det finnes også perler ytterst i havgapet som kan besøkes med bil eller sykkel. Marivold er en halvøy med egen campingplass. Her finnes det fine strender og bukter for bading og fiske. Utsikten er flott, og når du sitter på de ytterste svabergene føles det som du er langt ute i havgapet. 

Kalvehageneset i Homborsund gir deg samme følelsen. Her ser du rett ut til Homborsund Fyr og været kjennes godt på kroppen. Kalvehageneset er et flott område å gå tur i, med fine muligheter for bading og fisking. 

Raet Nasjonalpark 

Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016 for å verne et spesielt naturområde som strekker seg fra Valøyene i Grimstad via hele Arendals kyststripe til Lyngør i Tvedestrand. Nasjonalparken består av i alt 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, og det spesielle med Raet er at 98 % av nasjonalparken ligger under vann.

Raet nasjonalpark er et av Sørlandets mest brukte friluftslivsområder, og særlig sommerstid kommer mange besøkende sjøveien. Mange av øyene er sikret som friluftsområder og skjærgårdspark. Nasjonalparken egner seg godt for kajakkpadling og vindsurfing, båt- og fotturer, fritidsfiske og bading.


Spennende kanaler 

Reddalskanalen går fra Strandfjorden til Landvikvannet og er 3 kilometer lang. Fra Landvikvannet kan du komme deg videre til Reddalsvannet gjennom en kanal på 500 meter. På 3,5 kilometer reiser du fra skjærgård og fyr til innlandsvann omgitt av vakre landbruksområder og gårder. I tillegg til mindre båter er kanalen også fin for padling med kano eller kajakk. 

På Hesnes finner du den lille Hesneskanalen, som er fin å ta turen gjennom på vei fra Grimstad til Hesnesøyene og Valøyene. Hesneskanalen ble i sin tid bygget for at tollvesenet skulle komme seg fra uthavnen på Hesnesøy til uthavnen i Groosefjorden uten å måtte passere det værutsatte Smørsundet.

Bli med på båttur 

Skonnerten Solrik  tar deg gjerne med ut på sjøen i Grimstad, og inviterer til skjærgårdsturer blant holmer og skjær i juli hvert år. 

Badebåden Østerøy går i rute to ganger daglig onsdag, fredag og søndag, slik at du kan hoppe av på en av holmene og bli hentet noen timer seinere. I tillegg kan du være med på guidede turer med M/S Østerøy til Raet Nasjonalpark på flere datoer i sommer, denne turen kan du lese mer om her.

Skulle du ønske å oppleve skjærgården på egenhånd har Grimstad turistkontor utleie av enkle 15 fots joller med 8 hestekrefter i sommersesongen. 

Fyrferie 

Få en opplevelse for livet på Homborsund fyr. Her kan du komme og overnatte gjennom hele sommeren. Resten av året er det mulig å leie hele fyret og ta med familien eller vennegjengen på en ramsalt opplevelse. Båttransport er nødvendig. 



Last updated: 02/20/2024

Source: Grimstad Turistkontor

Opplev Grimstads skjærgård

Sider du nylig har besøkt