Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac11bc539df76cdbfe36b
name: plugins_common_social_share (widget)

Kristiansand

Fullriggeren Sørlandet

Book

Fullriggeren Sørlandet er deler av året et skoleskip, men om sommeren tilbyr de turer ut i skjærgården en ettermiddagsstund, på dagstur eller lengre tokt som går over flere dager.

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

Sommerseilaser
Her har du muligheten til å oppleve noe helt ekstraordinært: Et skjærgårdscruise med Sørlandets stolthet: Fullriggeren Sørlandet! Les mer på: fullriggeren.no.

Skreddersydde bedriftsarrangementer
Planlegg fremtiden i et historisk sus! Hvor er det bedre å samle ansatte, partnere eller kunder enn på et tokt med Fullriggeren Sørlandet i skjærgården? Her kan de som vil prøve seg i riggen eller ved roret. Eller bare til en flott middag med underholdning og fantastisk utsikt?

Sørlandet tilpasser og skreddersyr til dine behov, så dere kan “eie” skipet og opplevelsene.

Tokt: maks 70 personer kan delta.
Skjærgårdstur: maks 150 kan delta.
Havnefestivaler/dekkeselskaper: 200 personer.
Skoleklasser/klassetur: min. 50 personer.

Om Fullriggeren Sørlandet
Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

Teknisk info:
Bygget: Høivolds mek. verksted 1927
Deplasement: 891 tonn
Bruttoregistertonn: 499 tonn
Skrogets lengde: 57 meter
Lengde med baugspryd: 64,15 meter
Maks bredde: 8,87 meter
Dypgående: 4,5 meter
Mastehøyde: 34,2 meter
Seilføring: 27 seil
Seilareal: 1 236 m²
Maks hastighet (seil): 14 knop
Maks hastighet (maskin): 9 knop
Motor: 560 HK

Last updated: 08/09/2023

Source: Visit Kristiansand

Fullriggeren Sørlandet

Book

Sider du nylig har besøkt