Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway Lygna River Lyngdal Norway
Credits
Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Ad

Ta en fisketur med familien

I Lyngdal og Hægebostad er det mange steder å fiske, både i fersk- og saltvann. Den 20 kilometer lange elva Lygna strekker seg fra Hægebostad i nord til Lyngdalsfjorden i sør.

Lygna er kjent for sitt gode laksefiske og i 2008 ble det satt rekord da det ble fanget en laks på 17,6 kilo. Laksen er den største som er fanget i Sør Norge siden 2. verdenskrig. En tro kopi av fisken henger på veggen på Lyngdal turistkontor.

I Hægebostad er det mange innsjøer hvor besøkende kan fiske. Er det sjøfiske du er ute etter så anbefales Korshamn eller Hausvik marina. Her er det mulighet for å leie båt eller bli med på en guidet havfisketur.

Jan Ole Ødegård and his salmon in Lyngdal
Credits
Jan Ole Ødegård and his salmon in Lyngdal.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Stor laks fanget i Lyngdal

Credits
Jan Ole Ødegård and his salmon in Lyngdal.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

 

Fiske i ferskvann

Mulighetene for ferskvannsfiske er mange i området. Lavlandsvann, fjellvann , og små elver , nesten alle med nydelig ørret (Salmo trutta).Andre arter som finnes i disse vassdragene er også mange; bekkerøye, røye ,laks, sjøørret , sørv, suter ,karpe og ørekyte.

Havfiske

I kystkommunene er det gode muligheter for sjøfiske .Det er mulig å fiske både fra land og fra båt. Fiskelykken er som i alle andre havområder dels avhengig av sesonger, vær og vind. Kyststrekninger er svært fiskerik. Makrell, sjøørret, torsk, lyr, lange og sei er de vanligste fiskeslagene.

 

 

Båtutleie i regionen

Den lange kyststripen med en fantastisk skjærgård er Sørlandet på sitt beste. Her kan du utforske holmer og knatter, lune viker , og se solen glitre i salt sjø- med eget båt eller du kan leie en båt på Hausvik Maritim.

Laksetrapp

Den 20 kilometer lange Lygna elva inneholder mange aktiviteter inkludert en laksetrapp. Den er bygget for at laksen kan svømme oppover og passere Kvåsfossen. Besøkende kan også finne overnatting, campingmuligheter, en aktivitetsgård og Kvelland vingård langs elva.

Korshamn Lyngdal Norway
Credits
Korshamn Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Korshamn

Credits
Korshamn Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad