Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eiken Hægebostad Norway Eiken Hægebostad Norway
Credits
Eiken Hægebostad Norway.
Photo: Anne Grete Løland
Campaign
Partner
Ad

Høydepunkter i Hægebostad

Hægebostad ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal, og tilbyr deg både historiske opplevelser og nydelig mat. Hægebostad kommune har 1600 innbyggere og 988 små og store vann. Norges sørligste villreinstamme har beiteområdet sitt nord i kommunen.

 

Tingvatn fornminnepark og besøkssenter

Spennende flere tusen år gamle steinsettinger i fornminneparken. Anlegget har trådløs elektronisk guide på norsk, tysk og engelsk. Tingvatn besøkssenter har turistinformasjon, kafé, museumsbutikk og utstillinger med kunst, arkeologi og kulturhistorie som temaer.

Et av de viktigste arrangementene på Tingvatn Fornminnepark og Besøkssenter er det årlige Vikingtinget som arrangeres i mai hvert år. Vikingtinget arrangeres av Agder Vikinglag og Fylkeskonservatoren i Vest-Agder. Her kan man melde seg på og leve livet som viking for en helg, eller besøke vikingmarkedet som etableres på stedet. Det er også mulig å få med seg spennende foredreg om vikingtida på Agder. 

Hægebostad bygdemuseum

Se hvordan interiør og husholdningsartikler så ut i et bolighus på 1800-tallet. Besøket på Hægebostad bygdemuseum kan kombineres med omvisning på Tingvatn fornminnefelt, som ligger like ved siden av.

Snartemosverdet

Det berømte Snartemosverdet ble funnet på gården Snartemo i Hægebostad i 1933. Sverdet er fra folkevandringstiden, rundt 500-tallet. Sverdet regnes som et de flotteste gravfunnene i Norge noensinne fra denne tidsepoken. I Bautaparken like ved Snartemo stasjon er det et monument over Snartemosverdet.

 

 

 

Barnevandrerstien

I Hægebostad kan du gå tur langs en del av barnevandrerstien. Her vandret barn fra fattige familier i indre Vest-Agder på 1800-tallet. Barna ble sendt hjemmefra flere måneder av gangen for å arbeide på gårder østpå. Barnevandrerstien går fra Kvinesdal til Grimstad og er totalt 138 kilometer lang. Filmen «Yohan» handler om barnevandrerne på Agder.

Du kan begynne ved Snartemo stasjon og følge barnevandrerstien omgitt av vakker natur østover til du kommer til Mydland gård på toppen av heia. Der kan du spise middag og besøke hjortefarmen. Eller du kan gå videre til Naglestad.

Heddan Gård tilbyr to-dagers pakker med biltransport, overnatting og matservering langs barnevandrerstien i Hægebostad

For mer informasjon om turmuligheter i Lyngdal, se på Lister Friluftsråd hjemmeside.

Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway
Credits
Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway.
Photo: Adam Read @Visit Sørlandet

Snartemosverdet

Credits
Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway.
Photo: Adam Read @Visit Sørlandet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad