Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eiken Hægebostad Norway Eiken Hægebostad Norway
Credits
Eiken Hægebostad Norway.
Photo: Anne Grete Løland
Campaign
Partner
Ad

Høydepunkter i Hægebostad

Hægebostad ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal, og tilbyr deg både historiske opplevelser og nydelig mat. Hægebostad kommune har 1600 innbyggere og 988 små og store vann. Norges sørligste villreinstamme har beiteområdet sitt nord i kommunen.

 

Tingvatn fornminnepark og besøkssenter

Spennende flere tusen år gamle steinsettinger i fornminneparken. Anlegget har trådløs elektronisk guide på norsk, tysk og engelsk. Besøkssenteret har turistinformasjon, kafé, museumsbutikk og utstillinger med kunst, arkeologi og kulturhistorie som temaer.

Snartemosverdet

Det berømte Snartemosverdet ble funnet på gården Snartemo i Hægebostad i 1933. Sverdet er fra folkevandringstiden, rundt 500-tallet. Sverdet regnes som et de flotteste gravfunnene i Norge noensinne fra denne tidsepoken. I Bautaparken like ved Snartemo stasjon er det et monument over Snartemosverdet.

Hægebostad bygdemuseum

Se hvordan interiør og husholdningsartikler så ut i et bolighus på 1800-tallet. Museumsbesøket kan kombineres med omvisning på Tingvatn fornminnefelt, som ligger like ved siden av.

Eiken Hotell og Feriesenter

Eiken Hotell er kjent for sin søndagsbuffet som trekker spisegjester fra både fjern og nær.

 

 

Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway
Credits
Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway.
Photo: Adam Read @Visit Sørlandet

Snartemosverdet

Credits
Tingvatn fornminnepark og besøkssenter Hægebostad Norway.
Photo: Adam Read @Visit Sørlandet

Barnevandrerstien

I Hægebostad kan du gå tur langs en del av barnevandrerstien. Her vandret barn fra fattige familier i indre Vest-Agder på 1800-tallet. Barna ble sendt hjemmefra flere måneder av gangen for å arbeide på gårder østpå. Filmen «Yohan» handler om denne barnevandringen.

Du kan begynne ved Snartemo stasjon og følge barnevandrerstien omgitt av vakker natur østover til du kommer til Mydland gård på toppen av heia. Der kan du spise middag og bese hjortefarmen. Eller du kan gå videre til Naglestad. Mydland gård har også tilbud om ferdigpakket todagers vandretur langs barnevandrerstien.

For mer informasjon om turmuligheter i Lyngdal, se på Lister Friluftsråd hjemmeside.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad