Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway
Credits
Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Ad

Prøv fiskelykken i en av Sørlandets beste lakseelver

Elva Lygna ved Lyngdal er en populær lakseelv på Sørlandet. Naturen langs elva er flott, og Kvåsfossen med laksetrappa er en av hovedattraksjonene. 

Elva Lygna i Lyngdal er på vei til å bli en av de mer attraktive lakseelvene på Sørlandet. I 2008 ble det som regnes for å være den største laksen fisket i nyere tid, tatt i Lygna. Laksen var på hele 17,6 kg. En avstøpning av laksen henger på Lyngdal turistkontor. I tillegg til å være en god lakseelv, er naturen langs Lygna en fin opplevelse. Det er flere attraksjoner og opplevelser langs elva, og tar du kjøreturen fra Lyngdal og oppover dalføret langs elva er det en flott tur. 

 

Kvåsfossen laksetrapp

På grunn av store steiner og flere hindringer, har det vært vanskelig for laksen i elva å ta seg forbi Kvåsfossen. Det har gjennom flere år vært et sterkt ønske fra lokalmiljøet å legge til rette for at også delen ovenfor fossen skal kunne være en laksestrekning.

I 2014 ble det bygget en såkalt laksetrapp inne i fjellet som nå sørger for at laksen kan komme seg forbi fossen. Laksetrappa er en spennende og komplisert konstruksjon, og det er bygget et eget opplevelsesenter hvor publikum gjennom tykke pleksiglassvinduer kan se laksen hoppe forbi .  

Kvåstunet

Kvåstunet ligger på Kvås med flott utsikt over fjellområdet og elva. Dette er et aktivitetssenter som tilbyr hyggelig overnatting i hotellrom, leiligheter eller større familierom.

Det serveres søndagsbuffet i restauranten hver søndag gjennom hele året, og dette er et populært tilbud både for lokalbefolkningen og feriegjester i området. Det er eget lekeområde i kjelleren, i tillegg til at området utendørs har fotballbane og volleybane, samt lekeområde.

 

Salmon staircase at Lygna River Lyngdal Norway
Credits
Salmon staircase at Lygna River Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Laksetrapp, Kvåsfossen

Credits
Salmon staircase at Lygna River Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Kvåsfossen 

Kvåsfossen er en av de flotteste fossene på Sørlandet. Her er det mer enn 35 meter fritt fall, og området rundt fossen er tilrettelagt med stier og "fotopunkter" som gjør det enkelt å beundre fossen fra flere vinkler. 


 

Øyna camping

Øyna camping ligger like ved Kvåsfossen. Campingplassen har både telt- og bobilplasser, og er et populært sted for laksefiskere som prøver fiskelykken i Lygna. 
 

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad