Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
The pier near the Rosfjord Strandhotell Lyngdal southern Norway
The pier near the Rosfjord Strandhotell Lyngdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Bo i Lyngdal, opplev hele Sørlandet

Med Lyngdal som base har du kort vei til attraksjoner og opplevelser i vestre del av Sørlandet. Lyngdal ligger bare en drøy time fra Dyreparken i Kristiansand.

Lyngdal

Lyngdal tilbyr deg Sørlandsbadet, med bassenger både ute og inne, velværeavdeling og treningsstudio.

Like i nærheten finner du Lucky Strike bowlingsenter, med seks bowlingbaner, matservering og biljardrom. Barna kan også kose seg i spillerommet.

Hvis du og familien din er litt mer eventyrlystne, kan dere oppleve laksetrappa i Kvåsfossen. Der kan du gjennom store glassvinduer se laksen svømme opp elven. 

Du kan også leie kano eller prøve fiskelykken langs elven Lygna, i nærheten av laksetrappa.

Lindesnes

Bor du i Lyngdal har du kort vei til Lindesnes. Kjør over heia mot Spangereid rett etter Rosfjord Strandhotell. I Spangereid kjører du over Spangereidkanalen. Ta en avstikker til Jentan på Båly for en smak av sydspissen. Her får du deilige fiskekaker, fersk fisk og sjømat og lokale mat- og drikkespesialiteter fra Sørlandet

På Båly finner du også Lindesnes Havhotell. Her kan du besøke restauranten på hotellet eller spise på Europas første undervannsrestaurant under.

Følg veien videre ut til Norges sydligste punkt, Lindesnes Fyr. Lindesnes Fyr er en levende fyrstasjon med utstillinger, filmvisninger, kafé og museumsbutikk. Her jobber Norges eneste fyrvokter og du kan også overnatte på fyret

Ikke langt fra Spangereid (retning Vigeland) ligger Barnas Dyrepark. Her kan barna leke og gi dyrene mat. Parken er åpen i sommermånedene. 

Farsund og Lista

Bare tjue minutters kjøring fra Lyngdal, finner du Farsund og Lista. Farsund er en nydelig kystby som er kjent som Kaperbyen. En av byens perler er utkikkspunktet Varbak, som gir deg panoramautsikt over byen.

På Lista, som er Norges svar på Skagen, finner du Sørlandets lengste strender. Listastrendene er supre hele året, enten du vil svømme, surfe, fiske eller bare ta en liten rusletur. Lista Fyr er også infosenter for Lista Våtmarksområde og fuglestasjon. Lista er nemlig et av Norges beste steder for fuglekikking. 

Skandinavias største innendørs skatepark, Flipside, ligger på Lista. På samme sted finner du også Lista Adrenalinpark med paintball-bane og gokart-bane.

Flekkefjord

Flekkefjord har et koselig og intimt bysentrum. Her finner du hyggelige kaféer og restauranter og gode muligheter for shopping. I Hollenderbyen, den eldste bydelen, kan du oppleve gatekunst på høyt nivå.

I sommerhalvåret kan hele familien ha det gøy med å sykle dresin på det gamle jernbanesporet i Flekkefjord. Det er både god trening og en flott friluftsdag for familien. Mor og far kan sykle dresinene mens barna sitter på egne seter og bare nyte turen.

Ta turen til den vakre øya Hidra og spis gourmetmat i særklasse på Kongshamn Bryggerestaurant. En tur til toppen av Hågåsen er også å anbefale. Her kan du overnatte i kunstinstallasjonen Små Hytter

Legg også inn en dagstur til Brufjell. De horisontale jettegrytene i fjellsiden mellom Flekkefjord og Åna-Sira seiler opp som en av de kuleste turene i Sør-Norge. 

 

Kvinesdal

Kvinesdal ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal. Kvinesdal er kanskje mest kjent for den flotte utsikten på The Bølgen & Moi Hotel Utsikten. Her finner du også Utsikten Kunstsenter og Utsikten golfpark

I tillegg til sterke bånd til Amerika, er naturen i Kvinesdal det som gjør at mange legger turen hit. Den lange Fedafjorden og dalen som strekker seg innover i landet omkranset av høye fjell gir flere karakteristiske landemerker. Besøk gruvelandsbyen Knaben øverst i kommunen. 

Kvinabadet tilbyr bademoro for hele familien og her finner du også en innendørs klatrevegg. 

 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad