Dynamic Variation:
Choose Language
Search
The pier near the Rosfjord Strandhotell Lyngdal southern Norway The pier near the Rosfjord Strandhotell Lyngdal southern Norway
Credits
The pier near the Rosfjord Strandhotell Lyngdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Bo i Lyngdal, opplev hele Sørlandet

Med Lyngdal som base har du kort vei til attraksjoner og opplevelser i vestre del av Sørlandet. Lyngdal ligger bare en drøy time fra Dyreparken i Kristiansand.

Lyngdal

Lyngdal tilbyr deg Sørlandsbadet, regionens eneste badeland med bassenger både ute og inne, spa, behandling og trening.

Like i nærheten finner du Lucky Strike bowlingsenter, med seks bowlingbaner, matservering og biljardrom. Barna kan også kose seg i spillerommet.

Hvis du og familien din er litt mer eventyrlystne, kan dere oppleve laksetrappa i Kvåsfossen. Der kan du gjennom glassvinduer se laksen svømme opp elven.

Du kan også leie kano eller prøve fiskelykken langs elven Lygna, i nærheten av laksetrappa.

Lindesnes

Når du kjører fra Kristiansand mot Lister, har du sjansen til å ta en avstikker til Lindesnes. I rundkjøringen på E 39 på Vigeland er det en modell av Lindesnes fyr, Norges eldste og sørligste fyr. Fyret har den siste fyrvokteren i Norge, så lokalene er holdt i svært god stand, og det er mulig å overnatte på fyret. Du finner kafé og auditorium på fyret, og det er åpent hele året. 

Underveis til Lindesnes fyr fra hovedveien ligger Barnas Dyrepark. Her kan barna leke og gi dyrene mat. Parken er åpen i sommermånedene og etter avtale utenfor sesong.

Lindesnes Havhotell har en unik beliggenhet, på Båly Brygge i Lindesnes, midt i skjærgården - mellom sandstrender, svaberg og hav.

Farsund og Lista

Bare tjue minutters kjøring fra Lyngdal, finner du Farsund og Lista. Farsund er en nydelig kystby i nærheten av lange og flotte strender, enten du vil svømme eller surfe. En av byens perler er utkikkspunktet Varbak, som gir deg panoramautsikt over byen.

Farsund er Norges svar på Skagen, Kaperbyen, Det amerikanske Lista, Trappebyen, Rederbyen eller Kaperredet – kjært barn har mange navn!

Skandinavias største innendørs skatepark, Flipside, ligger på Lista. På samme sted finner du også paintball-bane og gokart-bane hos Lista Adrenalinpark.

Flekkefjord

I sommermånedene kan hele familien ha det gøy med å sykle dresin på det gamle jernbanesporet i Flekkefjord. Det er både god trening og en flott friluftsdag for familien. Mor og far kan sykle dresinene mens barna sitter på egne seter og bare nyte turen.

Etterpå kan dere ta turen til Rixen Vannsport. I vannskianlegget like utenfor Flekkefjord sentrum kan dere stå på vannski, wakeboard og kneeboard.

Flekkefjord har et koselig og intimt bysentrum. Her finner du hyggelige kaféer og restauranter og gode muligheter for shopping. I Hollenderbyen, den eldste bydelen, kan du oppleve gatekunst på høyt nivå.

 

Kvinesdal

Kvinesdal ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal. Kvinesdal er omgitt av fjell og har en stor fjord. I området er det rike muligheter for vandreturer for hele familien, så vel som golf for far.

I tillegg til sterke bånd til Amerika, er naturen i Kvinesdal det som gjør at mange legger turen hit. Den lange Fedafjorden og dalen som strekker seg innover i landet omkranset av høye fjell gir flere karakteristiske landemerker. 

Solli jaktgård og Torvløbakkan gard er to familiegårder som tilbyr deg både, jakt lokal mat og aktiviteter for barna.

 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad