Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Hiking Kongeveien Lyngdal Norway Hiking Kongeveien Lyngdal Norway
Credits
Hiking Kongeveien Lyngdal Norway.
Photo: Lyngdal Tourist Office
Campaign
Partner

Flotte naturopplevelser i Lyngdal

Lyngdal byr på mange muligheter for turer langs fjorden og i fjellet. Utsikt over fjord og kyst gjør dette til en flott naturopplevelse. 

Korte eller lange turer, for både erfarne turgåere og nybegynnere. Noen av turene går i fjellet, med utsikt over fjorden, og noen går langs kysten.

Hiking Homsknipen Lyngdal
Vandring på Homsknipen
Anne Grete Løland
Hiking Skrelia Lyngdal Norway
Vandring på Skrelia
Adam Read @Visit Sørlandet
Hiking Homsknipen Lyngdal
Vandring på Homsknipen
Anne Grete Løland
Ad

Vedefjell

Vedefjell er et turområde hvor du har utsikt over hele kystlinjen fra Lindesnes til Farsund. Turen tar omtrent 1 time og begynner på Belland. På toppen av fjellet er det et informasjonsskilt som forteller historien om hvordan man tente bål på toppene i Norge for å advare om farlige situasjoner i området.

Sorlandsbadet tur park

Flere turer med utganspunkt i Sørlandsbadet, noe for alle nivåer. Enten det gjelder sykkel, løp, trening eller turer. Alle turer er i nærheten så det som er lagt opp som løpeturer/turer kan gjerne kombineres med hverandre. Det samme gjelder sykkelturer. Sykkelturene som er lagt opp er de klassiske turene i distriktet.Turene - strandpromenaden, månen og hammeren er lagt opp med forskjellige temaer for læring og lek. Treningsparken ligger langs stranden og er for alle nivåer, instruksjon for bruk på stedet.

Kongeveien

Kongeveien var opprinnelig den gamle postveien som gikk fra Lindlia til Lehnesfjorden og Bergsager. Den var i bruk som postvei fra 1790 til 1832, og har nå blitt tilrettelagt spesielt for vandring. Turen tar 1,5 time og er godt merket.

Åvitslandrunden

Fin rundtur fra Alleen i Lyngdal på grusvei. Man kan både sykle, gå og trille denne runden med barnevogn. Kan også utvides med en tur opp til flotte utsiktspunkter på Månen. Fra Alleen tar man av inn Eierslandsveien mot Augland rett ved Hydro Texaco og Betania. 
Opp bakkene og første til høyre ved det første vannet (Øygardsvannet). Til venstre etter 200 m inn på grusvei forbi Åveslandsvannet og til venstre i neste kryss. Etter ca 600 m passerer du stien opp til Månen på venstre hånd. Fortsetter du rett fram kommer du ned bakkene til Agnefestveien inn til Alleen.

Skrelia

Kun en kort kjøretur fra Lyngdal sentrum ligger vandrestien Skrelia. Den er ikke for bratt, og stien ligger i kort avstand fra parkeringsplassen. Fra toppen av Skrelia kan du kikke utover fjellsiden og fossen som går ned til fjorden under. Det er mulighet for å bade i tjernet på toppen.

Homsknipen

Topptur til Homsknipen (475 moh). Her møter du en fantastisk utsikt mot både havet, og heiområdene i Lyngdal og Farsund.
 

Hiking Skrelia Lyngdal Norway
Credits
Hiking Skrelia Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Vandring i Skrelia

Credits
Hiking Skrelia Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

For mer informasjon om turmuligheter i Lyngdal, se på Lister Friluftsråd hjemmeside.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad