Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
Car driving in Setesdal Car driving in Setesdal Color line ferry to Denmark from Kristiansand
Car driving in Setesdal Color line ferry to Denmark from Kristiansand
Credits
Setesdal.
Photo: Anders Martinsen (c) Visit Sørlandet AS
Campaign
Partner
Ad

Hvordan komme seg til Sørlandet

Sørlandet er lett tilgjengelig uansett om du kommer med bil, buss, tog eller fly.

Med egen bil

De fleste som kjører bil til Sørlandet kommer via en av de tre hovedveiene RV 9 fra nord, E18 fra øst eller E39 fra vest. 

Ønsker å få litt mer ut av turen til Sørlandet, finnes det alternative reiseruter spekket med opplevelser og spennende aktiviteter og attraksjoner. Kjør for eksempel kystrutene innom de hvite Sørlandsbyene som ligger som perler på en snor og opplev nydelige havner, mat og mennesker. Fra Risør i øst til Flekkefjord i vest er det litt over 200 kilometer, og Sørlandet er som skapt for bilturer med mange stopp underveis.

Med fly

Kristiansand Lufthavn Kjevik ligger cirka én mil utenfor Kristiansand. Herfra er det korte avstander både til byene langs kysten, og innover i landet. Widerøe, Norwegian og SAS har flere daglige ruter mellom Kjevik og de største byene i Norge. KLM har direkterute til Amsterdam og Widerøe flyr til København. Det er bussforbindelser fra flyplassen til de største byene i regionen. Se flybussens avgangstider for transport til Kristiansand sentrum.

Med buss og tog

Med moderne og komfortable ekspressbusser er det behagelig å kjøre buss til og fra Sørlandet. NOR-WAY Bussekspress og Lavprisekspressen har bussruter både fra Vest- og Østlandet, mens Konkurrenten, Nettbuss Express (Sørlandsekspressen) kjører mellom Oslo og Kristiansand. Fra Kristiansand går det ekspressbusser til Setesdal.

NSB har flere daglige togavganger mellom Kristiansand og Oslo og Stavanger. På strekningen finnes det også barnekupe.

Med ferge

Color Line har to daglige ankomster til Kristiansand fra Hirtshals, Danmark. Turen over Skagerrak med båten "Superspeed" tar 3 timer og 30 minutter. 

Om sommeren har også Fjordline hurtigferje fra Hirtshals til Kristiansand. Katamaranen "Fjord Cat" tilbakelegger strekningen på kun 2 timer og 15 minutter.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad