Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Familieferie i Risør
.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Familieferie i Risør og Vegårshei

I Risør kan barnefamilier kose seg med barnevennlige strender, et akvarium, fisking og camping. I nabokommunen Vegårshei finner du en dyrehage med regnskog og alpint. Risør, den hvite trehusbyen på Sørlandet, har mange flotte opplevelser for barnefamilier.

Opplev Norges største regnskog

Ikke langt fra Risør finner du Den Lille Dyrehage, der du kan vandre gjennom Norges største regnskog. Den spesielle dyrehagen ligger i nabokommunen Gjerstad, bare 25 minutter unna med bil. Regnskogen er 1200 kvadratmeter stor, og det er over 2000 planter der. I regnskogen og ellers i dyrehagen kan du kan se både aper, fugler, øgler, krokodiller, skilpadder, slanger, lemurer, surikater og gårdsdyr. 

Den Lille Dyrehage har kafé og suvenirbutikk. Du kan også ta med grillmat og grille den selv mens barna leker på lekeplassen. 

Se 500 fisk og havdyr

Risør Akvarium er Sørlandet eneste saltvannsakvarium, med over 500 fisk og skalldyr du kan studere. Akvariet er tilpasset de minste barna, så det er lett for dem å se det svømmende og kravlende livet i karene. Det er spennende for barn og vokse å se på fôringen av pirajaene i Risør Akvarium.

Hos Risør Avarium kan du bli med å mate fiskene. Dette er en aktivitet som fiskene ser frem til, og som små og store synes er morsomt å ta del i. De har også et stort kar som du kan fiske krabber i.

Badesteder i Risør

Bad i jettegryter, saltvann eller ferskvann

Risørs skjærgård byr på en helt spesiell badeopplevelse. Jettegrytene ved Sild er Nord-Europas største jettegryter i fjell. De ble dannet for 10.000 år siden. Du nyter en spasertur helt ut mot havet for å komme ut tiljettegrytene.

Girls sitting next to potholes by the sea

Jettegrytene på Sild

Potholes near Risør.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Du finner mange flotte og barnevennlige strender i Risør, både nær sentrum og i skjærgården utenfor byen. En de mest populære badeplassene er Sagjordet. Den ligger et kvarters spasertur fra sentrum. Plassen har både langgrunn sandstrand, stupebrett, grillanlegg og toaletter. 

Andre badeplasser er: Randvik, Kastellet, Mindalen, Lille Danmark, Perleporten og Stangholmen, alle i sjøen. I Urheia kan du svømme i ferskvann. Du får kart over badestrendene på turistkontoret i Risør. Mange av badeplassene er tilrettelagt for rullestol og barnevogn.

Flere flotte campingplasser

Du finner flere campingplasser i Risør. Moen camping ligger helt nede ved sjøen og tilbyr både campingplass, hytter og ferieleiligheterSørlandet Feriesenter har campingplass, ferieleiligheter, sandstrand og badebassenger. Her er det også fiskemuligheter.

Ta med familien ut på tur

Du kan ta familien med ut på tur på flere godt merkede stier i Risør. Her er tre ideelle familieturer: 

  • Byvandring med vekter: Denne byvandringen kan du være med på hver onsdag på sommeren. Vandringen i den vakre trehusbyen Risør ledes av en vekter i tradisjonell uniform. 
  • Opp til RisørflekkenRisørflekken er et gammelt, hvitkalket sjømerke. Du får god utsikt der oppe. Fra sentrum går du opp på et kvarters tid.
  • Utsikt fra Vakthusheia: Vakthusheia ligger på øya Barmen, som har bru til fastlandet. Du bruker en times tid på turen i bratt terreng og får panoramautsikt i belønning på toppen.

Sørlandet eneste saltvannsakvarium

Risør Akvarium  får du oppleve fisk og havdyr på nært hold. Høres det gøy ut å stryke en torsk over ryggen eller leke med en dansende rødspette? Her kommer du tett på livet i havet. De forskjellige karene er bygd opp slik at de skal vise forskjellige biotoper. Det vil si at her kan du "lete i fjæra", kikke "under brygga", og se "ytterst i skjærgården" for å nevne noe.

Velkommen til Risør Akvarium - Sørlandets eneste saltvannsakvarium

Mye gøy for barna på Risør Trebåtfestival

Risør er kjent for sin lange historie med trebåtbygging. Derfor arrangerer byen Risør Trebåtfestival den første helgen i august hvert år. Her finner du en egen avdeling med barneaktiviteter. Barna kan blant annet lage sine egne trebåtsuvenirer og dra på sjørøvertokt. Det er masse konserter og show fra flere forskjellige scener i byen under Risør Trebåtfestival.

Risør Trebåtfestival 2016

Den Lille Dyrehage Risør Norway

Den Lille Dyrehage

Den Lille Dyrehage Norway.
Photo: Den Lille Dyrehage
Children inside Risør Akvarium

Mye gøy hos Risør Akvarium

Risør Akvarium.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad