Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Familieferie i Risør Familieferie i Risør
Credits
.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Familieferie i Risør og Vegårshei

I Risør kan barnefamilier kose seg med barnevennlige strender, et akvarium, fisking og camping. I nabokommunen finner du en dyrehage med regnskog og alpint i Vegårshei. Risør, den hvite trehusbyen på Sørlandet, har mange flotte opplevelser for barnefamilier.

Se 500 fisk og havdyr

Risør Akvarium er Sørlandet eneste saltvannsakvarium, med over 500 fisk og skalldyr du kan studere. Akvariet er tilpasset de minste barna, så det er lett for dem å se det svømmende og kravlende livet i karene. Det er spennende for barn og vokse å se på fôringen av pirajaene i Risør Akvarium.

Flere flotte campingplasser

Du finner flere campingplasser i Risør. Moen camping ligger helt nede ved sjøen og tilbyr både campingplass, hytter og ferieleiligheter.

Sørlandet Feriesenter har campingplass, ferieleiligheter, sandstrand og badebassenger. Her er det også fiskemuligheter.

Velkommen til Risør Akvarium - Sørlandets eneste saltvannsakvarium

Risør Akvarium

Watchman in Risør
Credits
Risør watchman.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet

Besøk den årlige Trebåtfestivalen

Credits
Risør watchman.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet

Mye gøy for barn på Risør Trebåtfestival

Risør er kjent for sin lange historie med trebåtbygging. I hundrevis av år har det vært mange båtbyggerier i området. Derfor arrangerer byen Risør Trebåtfestival den første helgen i august hvert år. 

Her finner du en egen avdeling med barneaktiviteter. Barna kan blant annet lage sine egne trebåtsuvenirer og dra på sjørøvertokt langt fra kai. Det er masse konserter og show fra flere forskjellige scener i byen og på havnen under Risør Trebåtfestival. 

Girls sitting next to potholes by the sea
Credits
Potholes near Risør.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Jettegrytene på Sild

Credits
Potholes near Risør.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Bad i jettegryter, saltvann eller ferskvann

Risørs skjærgård byr på en helt spesiell badeopplevelse. Jettegrytene ved Sild er Nord-Europas største jettegryter i fjell. De ble dannet for 10.000 år siden. Du nyter en spasertur helt ut mot havet for å komme ut tiljettegrytene. 

Du finner mange flotte og barnevennlige strender i Risør, både nær sentrum og i skjærgården utenfor byen. En de mest populære badeplassene erSagjordet. Den ligger et kvarters spasertur fra sentrum. Plassen har både langgrunn sandstrand, stupebrett, grillanlegg og toaletter. 

Andre badeplasser er: Randvik, Kastellet, Mindalen, Lille Danmark, Perleporten og Stangholmen, alle i sjøen. I Urheia kan du svømme i ferskvann. Du får kart over badestrendene på turistkontoret i Risør. Mange av badeplassene er tilrettelagt for rullestol og barnevogn. 

Children inside Risør Akvarium
Credits
Risør Akvarium.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Mye gøy for barn

Credits
Risør Akvarium.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Ta med familien ut på tur

Du kan ta familien med ut på tur på flere godt merkede stier i Risør. Her er tre ideelle familieturer: 

Byvandring med vekter: Denne byvandringen kan du være med på hver onsdag på sommeren. Vandringen i den vakre trehusbyen Risør ledes av en vekter i tradisjonell uniform. 

Opp til RisørflekkenRisørflekken er et gammelt, hvitkalket sjømerke. Du får god utsikt der oppe. Fra sentrum går du opp på et kvarters tid.

Utsikt fra Vakthusheia: Vakthusheia ligger på øya Barmen, som har bru til fastlandet. Du bruker en times tid på turen i bratt terreng og får panoramautsikt i belønning på toppen.

Den Lille Dyrehage Risør Norway
Credits
Den Lille Dyrehage Norway.
Photo: Den Lille Dyrehage

Den Lille Dyrehage

Credits
Den Lille Dyrehage Norway.
Photo: Den Lille Dyrehage

Se Norges største regnskog

Ikke langt fra Risør finner du Den Lille Dyrehage, der du kan vandre gjennom Norges største regnskog. Den spesielle dyrehagen ligger i nabokommunen Gjerstad, bare 25 minutter unna med bil. Regnskogen er 1200 kvadratmeter stor, og det er over 2000 planter der. I regnskogen og ellers i dyrehagen kan du kan se både aper, fugler, øgler, krokodiller, skilpadder, slanger, lemurer, surikater og gårdsdyr. 

Den Lille Dyrehage har kafé og suvenirbutikk. Du kan også ta med grillmat og grille den selv mens barna leker på lekeplassen. 

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad