Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Three kayaks at sea by sunset
Kayaking in the Risør archipelago.
Photo: Maria Aspesæther, InWhite
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nyt livet langs kysten

Risør har ikke bare bevart den gamle trehusbebyggelsen, men tatt godt vare på skjærgården også. På 1930-tallet ble holmer og skjær utenfor byen kjøpt opp og skjenket kommunen, på betingelse av at skjærgårdens herligheter for all fremtid skulle være tilgjengelig for allmennheten. Det har gjort at skjærgården utenfor Risør kanskje er den best bevarte langs sørlandskysten. 
Ad

Bad på barnevennlige strender eller i jettegryter

Du nyter en spasertur helt ut mot havet for å komme til jettegrytene. I skjærgården rett utenfor Risør finner du mange flotte badeplasser. Flere av dem er spesielt barnevennlige. Jettegrytene ved Sild er Nord-Europas største jettegryter i fjell. På Risør turistkontor kan du hente kart over alle badeplassene i Risør.

Nyt mat, musikk og badeliv på Stangholmen

Stangholmen er en av de store stolthetene i Risørs skjærgård. I tillegg til mange gode badeplasser kan du besøke Stangholmen fyr fra 1855. Fyret har både gourmetrestaurant og kro, og både ute og inne kan du nyte utsikten til både havet og byen. Sommerstid arrangeres det masse konserter fra utescenen på Stangholmen, så du får en uforglemmelig opplevelse med en eventyrlig stemning nær havet. Konsertene under Risør kammermusikkfest er blant de store høydepunktene.  Om sommeren kan du komme til Stangholmen med båten Agnes, som går i skytteltrafikk fra Risør sentrum hver hele og halve time. Du finner også en gjestehavn for deg som kommer med egen båt.

Hummerfiske i Risør

Hummerfiske i Risør
Risør Trebåtfestival 2016

Risør Trebåtfestival
Sommer i Risør

Sommer i Risør

Dra på båttur

Den beste måten å oppleve skjærgården på er med båt. Har du ikke båt selv kan du leie en eller ta en tur med en av fergene i Risør. Det finnes også flere båter du kan chartre til selskap og arrangementer. Ønsker du å fiske eller oppdage skjærgården på egenhånd kan du også leie båt flere steder. 

Båtutleie i Risør

Vil du fiske eller nyte skjærgården på egen hånd, finner du flere bedrifter som leier ut motorbåter i forskjellige størrelse.

Opplev skjærgården med kajakk

Gjestehavner

Mange gode gjestehavner

For deg som kommer i egen båt, er Risørs skjærgård selvsagt glimrende å utforske. Risør gjestehavn ligger sentralt i indre havn ved Risør torv og i Strandgata. Der finner du serviceanlegg, vann, strøm og gratis trådløst nettverk. Risør gjestehavn har miljømerket Blått flagg. I hovedsesongen er ferske rundstykker og lokalavisen inkludert i havneavgiften.

På vakre Risøya har Risør Motorbåtforening klubbhus og gjestehavn. På Finnøya kan du benytte deg av Risør Seilforenings gjestehavn. På Stangholmen, øya med fyr og restaurant, finner du også gjestehavn.

Sørlandet Feriesenter tilbyr gjestehavn som er åpen for alle.

Dykking i Risør

Opplev skjærgården under vann

Hvis du vil oppleve skjærgården i Risør med dykkerdrakt på deg, kan du være med Risør Undervannsklubb på tur onsdager og lørdager i sommerhalvåret. Klubbturene er åpne også for ikke-medlemmer som er sertifiserte dykkere med eget utstyr.

Risør Undervannsklubb drifter Norges eneste undervannspostkontor. Her kan du poste brev som blir stemplet i et undervannspostkontor som er senket ned i vannet i Risør Havn.

Mellom 2 nasjonalparker

Skjærgården i Risør ligger midt imellom 2 av Norges maritime nasjonalparker; Jomfruland i Kragerø og Raet Nasjonalpark som går gjennom Arendal, Grimstad og Tvedestrand. Mange av de unike naturopplevelsene finner du også i Risør skjærgården.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad