VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder RISØR

Guidet omvisning i Risør Kirke

  • Prestegata 6, Risør
  • +47 40228848
  •  /  km From You
Overview

Thomas Juell har vært guide i Risør Kirke i mange år og Thomas gleder seg allerede nå til en ny sommer med mange gjester til Risør som har lyst til å besøke og lære mer om historien til Risør Kirke.

Den Hellig Ånds Kirke, også kalt Risør kirke, er oppført i 1647, bygget som korskirke i tømmer. Over hovedinngangen på vestsiden er det tårn, avsluttet med spesielt utformet laterne og spir.

Thomas Juell har vært guide i Risør Kirke i mange år og Thomas gleder seg allerede nå til en ny sommer med mange gjester til Risør som har lyst til å besøke og lære mer om historien til Risør Kirke. En guidet tur med Thomas Juell i Risør Kirke er gratis og et tilbud som kun er en telefon unna. I år er Thomas Juell i Risør fra og med 6. juni - 17. juni og deretter er Thomas tilbake i Risør og klar for flere runder i kirken fra og med 11. juli -Kom innom Risør turistinformasjon på Torget 1 eller kontakt Thomas direkte på mobil: 40228848 eller på e-post thjuell@online.no.

Tømmerbygningen ble kledt utvendig og innvendig og malt i 1720 årene. Rundt bygningen løper kraftige, profilerte barokke skillelister. Taket er tekket med glasert blå tegl. 

Vinduene var opprinnelig i bly, men ble ved ombyggingen i 1740 utvidet og erstattet med tre sprosser med pilasterformet midtpost. Ved tårnet står flere sandsteinsplater fra 1652 og 1670 som tidligere lå inne i kirken. Alterbildet inne forstiller Nattverden, og skal være malt av en Rubens elev. 

Rammen rundt alterbildet er skåret av billedhugger Christopher Ridder i Christiania, som også skåret prekestolen. Dette arbeidet er datert før 1674.

Bestill omvisning her: https://booking.risorby.no/risor-kirke/

Mer info om Risør Kirke finner du her: http://trehusbyen.no/risor-kirke.


  • Last Updated:
  • Source: Risør Turistinformasjon
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages