Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abc21c539df76cdbfe192
name: plugins_common_social_share (widget)

Risør

Turforslag og sykkelutleie i Risør

Tips til sykkelturer i Risør. Her finner du også informasjon om sykkelutleie.

Lei en sykkel og oppdag Risør på egen hånd eller sammen med venner og familie.

Sykkelutleie
På Sport 1: 371 51420 

Det Lille Hotel: 91128273

Begge steder leier ut vanlig sykkel samt el-sykkel.

Her er noen turforslag:

Urheia med kulturhistorisk løype (familievennlig)
Urheia er et fantastisk rekreasjonsområde i umiddelbar nærhet til Risør sentrum. Her finner du nydelige turstier, badevann, krigsminner og praktfull utsikt over byen, skjærgården og havet. Det er informasjonsskilt ved inngangene til området og ved bunkere, løpegraver og gjengrodde tyske kanonstillinger. Her kan du laste ned mer informasjon ved hjelp av QR-koder. Om sommeren er det deilig å ta med badetøy og bade i ferskvannet som gjerne er litt varmere enn havet.

Naturstien til Randvik og videre til Fransåsen
Fransåsen-løypa er en rundløype, ca. 14 km. lang, men den kan gjøres kortere og også lenger, om en vil det. Lenger blir den om en legger inn for eksempel Randvikhalvøya rundt underveis. Det gir et tillegg på 3 km. Traseen for Fransåsenløypa er svært variert og er merket med DNTs standard blå farge for kyst løyper. Noe av løypa går på vei, ved starten i Risør by og mot slutten igjen, inn mot byen. Det meste av Fransåsenløypa går på sti i vakker skog og svaberg. Innimellom kommer en til flotte utsiktspunkt med stort utsyn mot både hei og hav. En kan raste flere steder underveis og du kan finne din egen lille bukt der du kan avkjøle deg i det ramsalte havet. Du kan ta utgangspunkt i sentrum men det er også mulig å komme inn på løypa andre steder som f. eks fra Randvik. Fra sentrum til Randvik er det ca 4 km med bil.

Naturstien til Vakthusheia (familievennlig)
Også her kan du ha utgangspunkt i sentrum men du kan også kjøre til Mindalen og gå ruta derfra. På toppen av Vakthusheia har du en fantastisk utsikt utover Skagerrak. Ser du Danmark eller Sverige i det fjerne? Ca 4 km fra sentrum.

Naturstien til Sandtaket på Barmen (familievennlig)
Fantastisk flott sandstrand og et eldorado for barn. Turen går fra Barmen og i noe kupert terreng lang Sørfjorden. 9,6 km fra sentrum.

Overnatte under åpen himmel, med barna, på Stangholmen
Se på stjernehimmelen før du sovner inn til bruset av havet på Stangholmen Fyr. Ta Agnes båten ut eller bruk egen båt.

På telttur med barna på Randvikstranda
Barnas favorittsted om sommeren. På Randvikstranda er det lov å telte, men kun 2 netter. Kom dit med båt, bil eller til fots. ca 4 km fra sentrum.

Sykkeltur til Åmlandsskogen (familievennlig)
En flott sykkeltur fra byen og innover Åmlandsskogen. Magisk! Ca 5 km fra sentrum.

Sykkeltur til Portør via Øysangferga
Fra byen tar du Norges eldste tre-ferge over fjorden til Øysang. Derfra sykler du den flotte turen østover til Portør. Fra Øysang: 14,5 km.

Gratis peeling på Kastellet
Kastellet et lite gammelt befestningsverk i vannkanten på Tangen, i umiddelbar nærhet til sentrum. I dag er det et populært badested for voksne. Et utmerket sted for soldyrking og for  å kjenne havsaltet i ansiktet - den beste peeling du kan tenke deg, og så er det gratis i tillegg. Hver fredag ettermiddag i sommersesongen er det seilas med "tolv-og-en-halverne"; små klassiske seilbåter. Å sitte på Kastellet og betrakte de vakre båtene som glitrer i aftensola mens de sakte seiler forbi, er mentalhygiene bedre enn noe.

Bading, grilling og stangfiske på Sagjordet (meget familievennlig)
Sagjordet badestrand er hele byens badested med kos for familien og barnas favorittsted. Innendørs toalett og dusj. Stupebrett og flott brygge. Felles grill og nydelig liten strand for barna. Egen badeplattform tilpasset bevegelseshemmede. En kort spasertur fra byen. Parkering like ved. 1,7 km fra sentrum.

Velkommen til kunst, kultur og trehusbyen Risør!

Last updated: 01/09/2024

Source: Risør Turistinformasjon

Turforslag og sykkelutleie i Risør

Sider du nylig har besøkt