Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Setesdal BYKLE

Color Line Tour

Overview

210 km langt sykkelritt med start i Kristiansand og målgang på Hovden. Hele Setesdal byr på god vei-standard og vakre omgivelser enten du deltar sittende på sykkelsetet eller som publikum og heiagjeng langs veien.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt.

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Color Lines terminal i Kristiansand til Hovden sentrum, 800 meter over havet. På disse årene er den største endringen bedre vei. Riksvei 9 er under stadig utbygging og strekningen blir egentlig noen meter kortere hvert år. Dagens lengde på 210 kilometer er for de fleste likevel langt nok.

Se mer informasjon på KCK`s nettside

Vel framme på Hovden inviteres det til bankett på Hovden Reosrt.  Online påmelding.  

  • Last Updated: 03.01.2020
  • Source: Setesdal
Dates

lø. 30. mai 2020

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Color Line Tour
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad