Unknown Component
civid: 585abc7cf7d87a7717a647b8
name: plugins_common_social_share (widget)

Bykle

TripAdvisor rating of 4

56

Hovden Alpinsenter

Book

Luftig utsikt fra 1183 meter over havet og morsomme traseer i både preparert og upreparert terreng.

Hovden Alpinsenter er oversiktlig og godt tilrettelagt for hele familien. Stolheisen tar deg opp på 1183 m.o.h. og fra toppen har du alt fra grønne til sorte løyper å velge mellom. De bratteste traseene går parallelt med stolheisen og her er det som regel upreppet, noe som kan gi fantastisk pudderkjøring etter snøfall.Tar du turen ned på den andre siden av fjellet, til Breivesiden, får du brede og lange carvingtraséer.

Tusseland er barnas eget skiområde med både skibånd og tallerkentrekk. I området rundt Tusseland er det dessuten mange morsomme og utfordrende skogsløyper.

Terrengparken regnes som en av landets beste og i 2017 kåret landslaget i freeski denne til den aller beste i landet. Terrengparken består av Blåparken, som er beregnet for nybegynnere og Rødparken for parkkjørere med god erfaring.

I bunnområdet ligger stor skiutleie og skishop med godt utvalg av både skiutstyr og bekledning. Like ved ligger også de ulike serveringsstedene. OffPiste er Hovdens mest aktivitetsfylte restaurant og bar. På dagtid serveres bl.a. italiensk pizza bakt i steinovn og på kveldstid er det afterski her. Skikroa, som ligger vegg i vegg med OffPiste, er varmestue og kafé med pølser, burger, suppe, salat og mye annet på menyen.
Midt i bakken ligger også Hovden Alpin Lodge hvor du kan innta et bedre måltid samtidig som du nyter utsikten utover Hovden og fjellene omkring.

Totalt har Hovden Alpinsenter 42,5 km. med løyper, to 4-seters ekspressheiser med en fallhøyde på 420 meter og fem skitrekk.
Heiskapasiteten er på 10 000 personer i timen. Deler av anlegget har flombelysning og flere dager i uken er det åpent til kl 21:00.

Last updated: 08/09/2023

Source: Setesdal

Hovden Alpinsenter

Book

Sider du nylig har besøkt