Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abc7cf7d87a7717a647b8
name: plugins_common_social_share (widget)

Bygland

Landeskogen Peace Center

Landeskogen Peace Center ligger i naturskjønne omgivelser i Byglandsfjord. Selve hovedbygningen er på 5000m2, og er en praktbygning med lang historie. Målet er å opprette et møte- og konferansesenter for miljø, utvikling og fredsspørsmål.

På Landeskogen Peace Center skal storpolitikk kunne møte folkelig engasjement. Ikke minst skal ungdom fra mange land møtes og forstå at de kan være med å skape fred og bygge ned fordommer ved hjelp av egen innsats.

Hvert år er det forskjellige utstillinger og arrangementer med ulike tema, blant annet miljø, 2 verdenskrig o.l 

I juli 2017 ble det bygget en ny minigolfbane ved inngangen, denne kan benyttes av alle gjester og besøkende. Lei køll og ball inne på Landeskogen. 

Hva ønsker Landeskogen å oppnå?

Landeskogen Peace Center har et svært bredt nettverk av organisasjoner, institusjoner og andre potensielle samarbeidspartnere, samt målgrupper. Ressursgruppen som er tilknyttet senteret har røtter i et bredt omfang av miljøer, og representerer viktige og sentrale posisjoner både innenfor det fredsfaglige, pedagogiske og handlingsorienterte sjiktet. Norge trenger et slikt senter. Det finnes per dags dato ingen sentre med tilsvarende profil, og særlig ikke på Sørlandet.

Å desentralisere norsk fredsengasjement er en viktig komponent. Ikke bare for å styrke
distriktsutviklingen i et bestemt område, men også for å nå ut til mange som ikke opplever
tilbudene i Oslo og omegnen som spesielt tilgjengelige. «Tenke globalt, handle lokalt» får en helt ny klang i Grendi.

Last updated: 08/09/2023

Source: Setesdal

Landeskogen Peace Center

Sider du nylig har besøkt