Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abc7cf7d87a7717a647b8
name: plugins_common_social_share (widget)
Bykle

Ta stolheis til fjells

På Hovden Alpinsenter kan du ta stolheisen til toppen av fjellet Storenos. Heisen er åpen både om vinteren og om sommeren/høsten.

Med stolheisen kommer du raskt til topps uten særlige anstrengelser. Fra toppen av Storenos (1183 moh.) får du flott utsikt over fjellheimen. Er været godt, kan du se helt til Hardangervidda. 

Til fots om sommeren/høsten
Fra toppen er det merket en løype som går nordover til et utsiktspunkt som ligger noen hundre meter fra stolheisens avstigning. Løypa er merket med blått. Fra utsiktpunktet kan du velge å gå videre på blåmerket løype mot Støylsskarnuten. Der får du valget mellom å følge rødmerket løype på kjerrevei ned til Hovden eller å fortsette på stien innover i fjellet til turisthytta Sloaros.  
Du kan også følge en kort blåmerket løype fra utsiktspunktet og ned til Hovden, eller ta grusveien som går direkte ned mellom alpintraseene under heisen. 

Det er anlagt tre sykkelløyper i anlegget, og sykkel kan fraktes opp med heisen.

Om sommeren/høsten er heisen åpen daglig i høysesong, og på lørdager i perioden mellom sommer- og høstferien. 

Billetter kjøper du HER

Ved sterk vind eller varslet torden vil heisen holdes stengt.
 

På ski om vinteren
På toppen av alpinbakken er det to langrennsløyper; "Lisle Storenut" som er ei rundløype på 7,5 km, og "Krossloskaret" som ligger som en sløyfe oppå fjellplatået før den går ned til Hovden. Denne løypa er totalt 12 km lang.

Om vinteren er det ikke mulig å ta heisen ned igjen. Da er det kun ski som gjelder når du skal ned fra fjellet.

Det er mulig å ha pulk med i heisen. På lørdager og i ferier må denne leveres ved påstigning til heisen innen kl. 11:00.

Billett kjøper du i billettkontoret, og det kreves keycard for å laste den opp. Dersom du ikke har keycard fra før, kan du kjøpe dette sammen med billetten. Priser kan du se på nettsiden hovdenalpinsenter.no

Kveldsåpent
Noen dager i uken er det åpent til kl. 21. Da er det kun t-trekket som er i drift, og det er flombelysning i denne delen av anlegget. Kveldkjøring er ikke inkludert i dagskort, men må kjøpes som tillegg.

Kilde: Setesdal

0

Ta stolheis til fjells

Sider du nylig har besøkt