Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abc7cf7d87a7717a647b8
name: plugins_common_social_share (widget)
Valle

Via Ferrata i familievennlige Løefjell, Brokke

Bestill

Løefjell ligger vis a vis Brokke Alpinsenter. Fjellet er gjennom mange år blitt brukt til fjellklatring, og er kjent for sine lange alpine ruter av variert karakter. 

Sommeren 2016 ble det bygget en via ferrata rett opp fjellveggen til Løefjell. Via ferrata betyr jernvei, ettersom det hele veien til topps er montert stigetrinn til å klatre på, samt at det er festet en vire i fjellveggen, som klatrerne hele tiden er festet til.

Denne via ferrataen er svært godt egnet for familier og nybegynnere. Barn fra 10 år kan være med på tur her. Dersom noen i følget ikke ønsker å klatre til topps, kan man følge den merkede turløypa opp til toppen som ligger på 934 m.o.h. På fine sommerdager bør du huske på å ta med badetøy. Ca. 100 meter fra toppen ligger et lite vann som er innbydende til en dukkert enten du har klatret eller vandret.

Klatringen er ca. 450 meter lang og varer fra en til to timer. Turen fra toppen og ned til Løefjell hyttegrend tar ca. en halv time. 

Klatring i Løefjell organiseres av Bratt Friluftsliv / viavalle.no, som også arrangerer turer i de betydelig brattere Straumsfjellet eller Nomelandsfjellet.

Kilde: Setesdal

0

Via Ferrata i familievennlige Løefjell, Brokke

Bestill

Sider du nylig har besøkt