Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Charging point in Hovden
Charging point in Hovden.
Photo: Kirsten Leira
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Til fjells for å lade batteriene

Som ledd i arbeidet med å gjøre Setesdal til et bærekraftig reisemål, er det blitt satset stort på å legge til rette for el-biler. Flere steder langs RV9 er det muligheter for lading. Siste tilskudd er den nye store parkeringen i Hovden sentrum.
Tesla charging station Bygland

Tesla charging station Bygland.
Photo: Kirsten Leira

Tesla superladestasjoner

På reise gjennom Setesdal er det lademuligheter i Evje, Bygland, Rysstad, Valle, Bykle og Hovden.

I dalen er det to Tesla superladestasjoner, henholdsvis i Bygland og på Hovden. I Bygland finner du stasjonen midt mellom Bygland museum og Glashytta / turistkontoret. Den nye stasjonen ved Hovden sentrum har intet mindre enn 12 Tesla ladestolper (superladere) i tillegg til 6 hurtigladestasjoner samt 6 type-2-uttak fra strømleverandøren Fortum. 

Full oversikt over ladestasjoner finner du på ladestasjoner.no

Både kortreist og klimavennlig

Setesdal Regionråd har jobbet tålmodig og ufortrødent med å få på plass hurtiglading i dalen, med støtte fra Aust-Agder fylkeskommune og Enova.
Rådet består av de fire kommunene i Setesdal, og de har jobbet systematisk med dette siden 2015. Formålet har vært å elektrifisere transportsektoren i Setesdal og det er nå mulig å reise strekningen Kristiansand - Hovden med alle typer el-biler. I kombinasjon med E134 er det nå en elektrisk korridor både fra Oslo i øst til Haugesund i vest og nå også sørover mot Kristiansand i sør. 

Bykle kommune er en av Norges største kraftkommuner, og det er dermed naturlig å bruke kortreist energi på dette klimavennlige og framtidsrettede tiltaket.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad